ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Οσοι δεν ξαναεκλέγονται βουλευτές σπεύδουν!

Οσοι δεν ξαναεκλέγονται βουλευτές σπεύδουν!
της Eλένης Tροβά - 5/12/2014
Το κείμενο της φωτογραφίας κάνει το γύρω του ελληνικού τύπου και επιδιώκει να ανοίξει δυναμικά τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τους βουλευτές που αν γίνουν εκλογές δύσκολα ξαναεκλέγονται.
Το αυτό φυσικά ισχύει και για πολλούς άλλους.
Αν λοιπόν αναζητά κανείς ένα σοβαρό διακύβευμα στην παρούσα Βουλή ενόψει της ψήφου των Βουλευτών ας σκεφθεί ποιοί ξαναεκλέγονται και αν.
Διότι αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν συμφέρον να μείνουν στα πράγματα όσο καιρό περισσότερο γίνεται ακόμη.
Δυστυχώ το ζήτημα του Προέδρου δεν είναι ούτε πολιτειακό αυτή τη στιγμή, ούτε πολιτικό, ούτε καν οικονομικό όπως αφήνουν διάφοροι αστείοι να διαδίδεται και εμπλέκουν και τι δικαιοσύνη στο διάλογο.
Το ζήτημα είναι η καρέκλα. Η τελευταίες εκλογές ανέδειξαν μεγάλες αλλαγές στα πολιτκά πρόσωπα και φαίνεται ότι και οι επικείμενες όταν γίνουν θα γυρίσουν οριστικά τη σελίδα του παλαιού κόσμου.
Ετσι :
1. οι Ρίζες θα μαζέψουν διάφορους από τα δεξιά όπως ο κ. Καπερνάρος ήδη δήλωσε σήμερα και φυσικά την Χρυσή Αυγή που ως εγκληματική οργνάνωση δεν θα είναι sic να την ψηφίσει κανείς. Το ερώτημα είναι πόσοι βουλευτές της ΧΑ θα προσχωρήσουν. Αλλα΄αυτό θα το πούν στο τέλος. Σϊγουρα ο κ. Μπαλτάκος το γνωρίζει
2. οι λοιποί αδέσποτοι και ενεπιθύμητοι από το ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να μείνουν όσο περισσότερο γίνεται άρα να η κίνηση ΔΗΜΑΡ κλπ
3. Φυσικά οι του ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζαν και το Φούφουτο αρκεί να μείνουν λίγο ακόμη στα πράγματα.
Οσοι ξέρουν καλύτερα τα πολιτικά κουκιά σε αυτό θα μετρούν τη μοίρα του τόπου.
Ελπίζουμε ως εκ τούτου το υψηλό αυτό διακύβευμα να εμπνεύσει τον Πρωθυπουργό να διαλέξει μια ωραία εικόνα προέδρου της Δημοκρατίας να μας αναπαύει τηλεοπτικά τα επόμενα χρόνια που εκείνος με βεβαιότητα θα προεδρεύει. Κάτι το ωραίον.
Αφού θα ψηφισθεί ότι και νάναι ας είναι κάτι αισθητικά αποδεκτό για τον άμοιρο πολίτη που θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκστατικός.
Να πούμε ονόματα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: