ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΟΤΑΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΑΜΑ! ΓΙΝΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ



της Eλένης Tροβά - 6/7/2013
Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες για τη «ναυαρχίδα» της θεωρητικής κατεύθυνσης
Γίνε παιδί μου γιατρός ή δικηγόρος. Αυτή είναι μια συνήθης γονεϊκή προτροπή προς τα παιδιά. Δυο επαγγέλματα με μεγάλη κοινωνική αναγνώριση που θέλγουν τους μαθητές. Στο παρόν άρθρο θα εστιάσουμε στη νομική που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της θεωρητικής κατεύθυνσης.

Άραγε η μεγάλη κοινωνική αναγνώριση συνοδεύεται και από υψηλές απολαβές και εξασφαλισμένη εργασία; Στα αγωνιώδη αυτά ερωτήματα θα δώσουμε ακολούθως απαντήσεις.

Τα τμήματα της νομικής. 1 στους 4 υποψηφίους της θεωρητικής έχει ως πρώτη επιλογή τη νομική.

Εδώ και χρόνια λειτουργούν μόνο τρία τμήματα νομικής ανά την Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κομοτηνή. Ο μικρός αριθμός των τμημάτων θα υποστήριζε κάποιος αποτελεί θετικό στοιχείο για την απορρόφηση των αποφοίτων. Θα συμφωνούσαμε μαζί του αν και ο αριθμός των εισαχθέντων ήταν μικρός.

Το 2012-13 εισήχθησαν από όλες τις κατηγορίες, 498 μαθητές στη νομική Αθηνών, 435 στο αντίστοιχο τμήμα της Θεσσαλονίκης και 583 στην Κομοτηνή. 1516 νέοι λοιπόν έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους να γίνουν δικηγόροι. Η ζήτηση των τμημάτων, όπως άλλωστε γίνεται αντιληπτό και από τις βάσεις εισαγωγής, είναι από τις υψηλότερες. 8621 συνολικά μαθητές είχαν τα τμήματα της νομικής ως πρώτη τους επιλογή. Δηλαδή 1 στους 4 μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης δηλώνει ως πρώτη επιλογή τη νομική.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

φαίνεται ότι η ανεργία συνιστά ανεκπλήρωτο όραμα χωρίς κανένα ενδοιασμό! πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επιμονη στις ψευδαισθήσεις των νέων?

Δεν υπάρχουν σχόλια: