ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η πάθηση του Αρείου Πάγου?

28χρονος οροθετικός απολύθηκε εξαιτίας αυτού του γεγονότος από την εργασία του.
Πρωτόδικα και στο εφετείο δικαιώθηκε. Το εφετείο απεδέχθη το αίτημα του προσφεύγοντος για την καταβολή μισθών υπερημερίας, επιδικάζοντάς του αποζημίωση 7.500 ευρώ.Ο Άρειος Πάγος όμως, ακύρωσε την απόφαση του εφετείου και αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία της της εταιρείας, η οποία υποστήριξε ότι ο εργαζόμενος απολύθηκε για να εξασφαλιστεί η ηρεμία των συναδέλφων του.
Ο ΣΚΑΙ μας λέει ότι η απόφαση αυτή διχάζει το νομικό κόσμο. Πιθανώς δηλαδή και κάποιοι να πιστεύουν ότι η απόφαση είναι ορθή! Δεν θα ήθελα να το πιστέψω.

Εμένα πάλι ένα ερώτημα μου μένει. Ο 28χρονος ξέρει τι του συμβαίνει. Οδυνηρό αλλά το ξέρει. Με την πρόοδο της επιστήμης μάλιστα ίσως και να μην υποφέρει στο μέλλον παρά από τη μισαλλοδοξία.

Ο Αρειος Πάγος ξέρει από τι πάσχει?

5 σχόλια:

Nikolas είπε...

1) Πριν από χρόνια μεγάλη ιδιωτική εταιρία ''κληρονόμησε'' μέσω αποκρατικοποίησης έναν υπάλληλο ο οποίος είχε σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα οφειλόμενα σε νοσηρότητα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Ο τύπος ήταν βρομιάρης και όταν λέμε βρομιάρης το εννοούμε. Οι συνάδελφοί του δε μπορούσαν να σταθούν δίπλα του.
2) Πριν από χρόνια επίσης παραπληγικός έστησε μια ιδιοκατασκευή υπό μορφήν ασανσέρ στο πεζοδρόμιο για να κατεβαίνει και να πηγαίνει στην εργασία του. Τα δικαστήρια τον δικαίωσαν.
3) Το παράδειγμα της ανάρτησης.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν ένα κοινό σημείο. Ότι το κόστος διαχείρισής τους το πετάμε σε αυτούς που δε μπορούν να το αντέξουν.

Στην πρώτη περίπτωση ο υπάλληλος έπρεπε να νοσηλευτεί και γενικά να μπει σε θεραπεία. Στη δεύτερη περίπτωση έπρεπε να επιδοτηθεί και να μεταφερθεί σε σπίτι κατάλληλο για αναπήρους και στην τρίτη περίπτωση να του προσφερθεί μια εργασία που να μην επιβαρύνει ψυχολογικά τους συναδέλφους του. Δε θα πετούσα πέτρες στην απόφαση του ΑΠ αλλά στο κράτος που δεν έχει οργανωμένες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας για τέτοιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα αν τύχει σε κάποιον μια στραβή να μη μπορεί πλέον να επιβιώσει.

ΥΓ. Στην πολυκατοικία μου το ασανσέρ είναι τόσο μικρό που δε χωράει μέσα αναπηρικό αμαξίδιο.

Takis Konstantopoulos είπε...

Όπως ομολόγησα και πριν μερικές μέρες, έχω μεσάνυχτα από νομικά, αλλά αυτό το γεγονός φέρνει αυτόματα 2 λέξεις στο νου: φασισμός και δικτατορία. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα. Από τι άλλο μπορεί να πάσχει ο Άρειος Πάγος;

marianaonice είπε...

O Άρειος Πάγος νοσεί βαρειά @φίλη μου!!
Καλό μήνα!!
:))

e-Lawyer είπε...

Είναι λάθος το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στο σημείο που παρουσιάζει την άποψη μου ως αποκλίνουσα από του κ. Βασίλη Χειρδάρη. Απλώς ο κ. Χειρδάρης φωτίζει την υπόθεση από πλευράς ΕΣΔΑ, ενώ εγώ από πλευράς Οδηγίας 2000/78. Το συμπέρασμά μας είναι κοινό.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Απαράδεκτη και άδικη απόφαση, τα ονόματα πλειοψηφίας και μειοψηφίας;;