ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

H Χωροταξία στην Ευρωπαϊκή Ενωση- Γεωργίας Γιαννακούρου

Ενα κομψό βιβλίο των εκδόσεων Παπαζήση κυκλοφόρησε πρόσφατα για το επίκαιρο αυτό θέμα της χωροταξίας το οποίο γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό λόγω του χωροταξικού νομοσχεδίου που προωθείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Οφείλω να επισημάνω από την αρχή ότι όταν ένα βιβλίο είναι έργο φίλου δεν είναι κανείς αντικειμενικός. Το καμαρώνει με συναίσθημα περισσότερο και λιγότερο με λογική. Ιδίως με ένα εξώφυλλο του Καντίνσκυ που το δίχως άλλο η Τζίνα ξέρει ότι μου αρέσει αφού είναι και νομικός εκτός από ζωγράφος (δυστυχώς πρώτα βγαίνει η ψυχή στον άνθρωπο και μετά το χούι!).
Λίγα λόγια για τη φίλη μου που τόσα χρόνια παρακολουθώ συχνά με θαυμασμό και πάντα με εκτίμηση. Τη γνώρισα στην Ελληνική Εταιρία Δικαίου του Περιβάλλοντος όπου εξακολουθεί να δραστηριοποιείται ενεργά και τότε ήταν ακόμη νομικός σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ, Διδάκτωρ Πολεοδομίας μητέρα ενός γιού έγραφε άρθρα και βιβλία όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γράψαμε μαζί τότε το Ολυμπιακοί Αγώνες και Δίκαιο ενώ εκείνη καταπιάστηκε στη συνέχεια ενεργά με τα Ολυμπιακά θέματα και στη συνέχεια έγινε Βοηθός Συνήγορος Πολίτη και μετά έγινε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και ο ουρανός δεν έχει τέλος...
Πανάξιος και υπομονετικός άνθρωπος με ιδέες και κρίση σκάρωσε τώρα ένα βιβλίο για τη Χωροταξία στην ΕΕ που έχει να μας προσφέρει πολλά. Μην σας τρομάζει η θεματολογία. Το έργο είναι εύληπτο και περισσότερο φιλοσοφικό. Με τίτλους κεφαλαίων όπως Η δύναμη των Ιδεών, του διαλόγου (σ. 158) κατανοεί κανείς ότι δεν περιορίζεται στις ρυθμίσεις και τις περιγραφές των θεσμών! Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψει ο αναγνώστης μόνος του φυσικά.
Η αλήθεια είναι ότι πάντα χαίρομαι με τα βιβλία. Το συγκεκριμένο που θεωρώ κάπως "ανηψάκι" το χαίρομαι περισσότερο. Πολλώ δε μάλλον που οι εκδόσεις Bryulant έβλεπα χθες έχουν σειρά ανάλογων θεμάτων. Επίκαιρο όσο ποτέ το θέμα ελπίζω να σας κάνει φανατικούς του χώρου και της σημασίας του όταν τα κράτη μεταμορφώνονται όπως έκανε και εμένα κάποτε!
Καλή ανάγνωση και συγχαρητήρια στη Τζίνα!

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Καλορίζικο το βιβλίο και καλή επιτυχία στις πωλήσεις του!
Μου άρεσε η παρουσίαση που έκανες για την καλή σου φίλη!
Καλό Σ/Κ ελένη.

Meropi είπε...

Ο Σουφλιάς θα το διαβάσει το βιβλίο;;;

Unknown είπε...

Μερόπη, Μαριάννα καλή σας μέρα. Ευχαριστώ για τις σκέψεις. Οπωσδήποτε ο κ. Σουφλιάς θα πρέπει να το διαβάσει όπως και πολλοί άλλοι.
Την απόφαση να αναφέρομαι σε βιβλία την πήρα με αφορμή τη Τζίνα. Θα ακολουθήσουν και άλλα!