ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Προσωπικά Δεδομένα: Νέα Αρχή?

Τη νέα σύνθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ενέκριναν χθες όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου με ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Νέος πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής είναι ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής ενώ αναπληρωτής πρόεδρος παραμένει ο επίτιμος Αρεοπαγίτης Χρήστος Παληοκώστας.


Τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής είναι οι κκ. Ανδρ. Πομπορτσής, Γρ. Πάντζιου, Πρ. Αναστάσιος, Γ. Δαβίλλας, Α-Ι. Μεταξάς, Γρ. Λαζαράκος, Λ. Κοτσαλής, Γ. Γιαννίδης, Αντ. Ρουπακιώτης, Π. Φουντεδάκη, Αγ. Παπανεοφύτου και Γ. Τζιώνας.

Να θυμηθούμε μόνον την παραίτηση του κ. Γουργουράκη και τους λόγους που την προκάλεσαν και να ευχηθούμε στα νέα πρόσωπα Καλή Αρχή!

Για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δείτε

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,14996&_dad=portal&_schema=PORTAL

2 σχόλια:

Meropi είπε...

Ελένη μου καλησπέρα,
βρήκα την ευκαιρία να εκφράσω τη διαφωνία μου για ένα θέμα που με έχει προβληματίσει πολύ κατά καιρούς. Ποια είναι αυτή;; Διαφωνώ ή σε κάθε περίπτωση προβληματίζομαι πολύ πάνω στο θέμα του διορισμού συνταξιούχων δικαστών σε έμμισθες θέσεις μετά τη συνταξιοδότηση τους. Αυτό το θεωρώ ένα τρόπο να χειραγωγούνται οι δικαστές όντας βέβαια ακόμα εν ενεργεία. Προσβλέποντας σε έμμισθες θέσεις σαν κι αυτή που αναφέρεις (σε διάφορες Αρχές) μετά τη συνταξιοδότηση τους, προσπαθούν να είναι αρεστοί στην εκάστοτε Κυβέρνηση.....Και ξέρεις η αμοιβή είναι πολύ μεγάλη. Ο Δικαστής πρέπει να δικάζει απερίσπαστος από τέτοιες σκέψεις. Όταν συνταξιοδοτηθεί (όντας εξάλλου αρκετά μεγάλος πια) να ξέρει ότι θα πάει στο σπιτάκι του. Τι λες εσύ;;

Unknown είπε...

Μερόπη καλημέρα!!! Δεν διαφωνώ μαζί σου. Παρατηρώ μάλιστα ότι οι περισσότερες καριέρες καταλήγουν σε ανταλλάγματα πάσης φύσεως αργά ή γρήγορα. Οταν μάλιστα κάποιοι κατηγορούν τους δικαστές που γίνονται δικηγόροι σκέπτομαι ότι τουλάχιστον αυτοί μπαίνουν και σε έξοδα (γραφείο, γραμματέα κλπ)και δοκιμάζονται στην αγορά κατά κάποιον τρόπο. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατό να θεσπισθεί απαγόρευση για τέτοιες πρακτικές. Η ιστορία μας λέει ότι οι περισσότεροι διακεκριμένοι δικαστές γνώρισαν κάποιου είδους συνέχεια εκτός αν έφυγαν από τη ζωή εγκαίρως (βλ. Β. Μποτόπουλος). Θεωρείται μάλιστα εγγύηση η παρουσία τους. Και κάποιες φορές μπορεί και να είναι. Η πείρα τους οφελεί.Και με την ηλικία γίνεται επιείκεια. Ομως όχι πάντα. Τις περισσότερες μάλιστα φορές δεν ισχύει αυτό. Ομως ξέρεις Μερόπη, όπως έλεγε και ένας παλαιός πρόεδρος του ΣτΕ, αγωγή μαθαίνει κανείς σπίτι του. Δεν είναι δυνατό ο νόμος να διδάξει αξιοπρέπεια και ήθος. Ούτε να το καταστήσει υποχρεωτικό με κυρώσεις. Αλλά πάλι Μερόπη γιατί οι δικαστές να είναι διαφορετικοί από την υπόλοιπη κοινωνία? αν όλοι είναι στο κόλπο γιατί όχι και οι δικαστές?
Μήπως ελπίζεις ότι θα έχουν την παιδεία να πάρουν σύνταξη και να ασχοληθούν με χόμπι? να κάνουν ταξείδια? Οχι φυσικά στην Ελλάδα! Στην τηλεόραση βλέπουν το Ζαχόπουλο να ξυπνά από την αυτοκτονία και αναρωτιούνται πώς θα τα καταφέρουν και οι ίδιοι.... οι συμπολίτες μας έτσι καλούτσικα...