ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Πορνεία alors!

O χωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι ένα ζητούμενο εδώ και χρόνια στη χώρα από μεγάλη μερίδα πολιτικών και νομικών αλλά και απλών πολιτών. Το αντίθετό του έχει θεσμοθετηθεί και τυγχάνει ισχυρής υπεράσπισης από άλλη μερίδα πολιτικών, νομικών και πολιτών. Τα χρόνια περνούν και τίποτε μα τίποτε δεν αλλάζει. Η χώρα σύρεται στο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας και ανεκτικότητας, αλλά κωφεύει στο αίτημα του Διαφωτισμού που διέπει το γεωγραφικό μέρος του κόσμου που εντάσσεται (και έτσι θέλει) δηλαδή, ας πούμε, την Ευρώπη. Ομως οχι. Η χώρα μας επιμένει! Το ΠΑΣΟΚ αναθεωρεί (κατά Βενιζέλο κλπ) το Σύνταγμα και σιγεί για το θέμα. Προσανατολίζεται στο "οξύτατο" θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο όμως πχ τις Ανεξάρτητες Αρχές! Το ρυθμίζει και ησυχάζουμε όπως ρύθμισε και τη διαφάνεια και την τακτοποίησε. Σπεύδει η Νέα Δημοκρατία να αναθεωρήσει και αυτή! Γράφει γράφει γράφει... ένας κόσμος γεννά ιδέες. Για την ταμπακιέρα κουβέντα. Και ενώ αναζητούμε το ορθολογικό μας πρόσωπο πληροφορούμεθα ότι:

"Ιδιαιτέρως σκληρή θέση έλαβε τη χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφορικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Ο κ. Άνθιμος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «πορνεία» τις σχέσεις εκτός γάμου.

Η θέση που έλαβε η ΔΙΣ έρχεται σε αντίθεση με τις μετριοπαθείς δηλώσεις που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η Ιεραρχία ανακοίνωσε ότι ο κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε τα μέλη της ΔΙΣ για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο και στη συνέχεια οι ιεράρχες διατύπωσαν τις απόψεις τους.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ΔΙΣ αποφάσισε ότι «είναι παντελώς αδύνατο η Εκκλησία να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο νομοσχέδιο για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας».

Η ΔΙΣ, επίσης, «εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να μην καταστεί νόμος του κράτους το εν λόγω νομοσχέδιο».

Αυτή η ΔΙΣ με συνέθλιψε διότι όπως είναι αντιληπτό έχω παντρευτεί με πολιτικό γάμο.

Από χθες δευτέρα είμαι και εγώ μία πόρνη.

Και δε λέω ότι αυτό ως σκέψη δεν εμπλουτίζει την γεμάτη ρουτίνα ζωή ενός ορθολογικού πολίτη. Μακάρι να είχα, σκέφθηκα, τα κουράγια της Ξαβιέρας. Μακάρι να ήμουν μια αληθινή πόρνη με την τέχνη που το λειτούργημα τούτο απαιτεί. Δυστυχώς ξέρω μόνον να γράφω και να διαβάζω και τα λοιπά ποιώ ερασιτεχνικά και από... συναίσθημα.

Αλλά αυτή η ΔΙΣ έχει μεγάλο θράσος! Προκαλεί συνειδητά και δεν σκέπτεται ούτε τον νεοεκλεγέντα αρχιεπίσκοπο που μοιάζει σοφότερος (ομολογώ δεν έχω ιδέα από τα εκκλησιαστικά!). Τι να θέλει άραγε? Τι να αποζητά?
Προσωπικά μόνον τρόμος γεννιέται μέσα μου στη σκέψη του άγριου πλήθους της κηδείας ταριχευθέντος Χριστοδούλου να λιθοβολεί τις πόρνες. Τα νομικά να σας τα πει σήμερα ο e-lawyer που έχει γράψει ένα ωραίο ποστ για το θέμα. Εγώ, ως πόρνη από χθες, θα περιορισθώ να αναλογισθώ τον γλυκίτατο Ιησού με τις πόρνες του παρέα και θα σας πω μια μικρή ιστορία που άκουσα από έναν ενοριακό ιερέα μια μέρα που τον συνάντησα να κουβαλά ένα δέμα γλυκά για τα πολλά πολλά μικρά παιδιά του.

- Είναι μου λέει από την Τερέζα, την Ντόλυ και την Λουίζα, σοκολάτες για τα παιδιά. Επειδή κήδεψα προ μηνός την αδελφή τους Μαρία! (βλέμμα απορίας μου...)
- η Μαρία ήταν εγχειρισμένη τραβεστί που δούλευε στη Συγγρού και πέθανε. Κανείς δεν ήθελε να την κηδέψει και πάντως όχι ως Μαρία (αλλά με το όνομα το ανδρικό). Εγώ σκέφθηκα ότι ο θεός είναι ένας και ξέρει ποιός άνθρωπος είναι καλός ότι και νάναι, και αυτή είχε περάσει πολλά η φουκαριάρα. Με παρακάλεσαν οι αδελφές της και κάναμε μια ωραία κηδεία με τον πολυέλαιο αναμένο τον μεγάλο. Από την ημέρα εκείνη έρχονται στην εκκλησία κάθε κυριακή. Σήμερα έφεραν και σοκολάτες στα παιδιά. Ξέρεις επειδή δεν είχα πάρει τίποτε για το μνημόσυνο και εντυπωσιάσθηκαν. ούτε για την κηδεία...

Τα λόγια αυτά του σεμνού παπούλη που φαντάζομαι πριν πάει στα μωρά του τις σοκολάτες θα έδωσε τις πιό πολλές στα παιδιά των φαναριών, να τα θυμάται η ΔΙΣ. Διότι στην ιστορία αυτή η τραβεστί της Συγγρού ως προς το θεό ήταν ένα ακόμη παιδί του. Το ίδιο και ο κηδεύσας ιερέας. Οι λοιποί που αρνήθηκαν, αν και αμείβονται, να κηδεύσουν ήταν οι πόρνες: Οι επ'αμοιβή (προσθέτως του κρατικού τους μισθού) αρνούμενοι να τελέσουν τα καθήκοντά τους υποκαθιστώντας το θεό που υπηρετούν.
Γι'αυτό e-lawyer προσωπικά δεν θίγομαι από τα λεγόμενα Ανθίμου και ΔΙΣ. Αντιθέτως με τιμά ως πολίτη της Ευρώπης και οπαδό των Φώτων να χαρακτηρίζομαι πόρνη από εκείνους που τρέμουν μήπως τους μειωθεί το γαμοκάματο και σπεύδουν να ασκήσουν τρομοκρατία καθώς έχουν ξεχάσει ολωσδιόλου το πνευματικό σκέλος του έργου τους και ασχολούνται με το μεροκάματο των μυστηρίων που τελούν και το ποσό που αναλογεί στο κάθε μανουάλι.
Ομως η χώρα μου με πικραίνει περισσότερο καθώς και οι συνταγματολόγοι της.
Γιατί παραλείπουν να προβούν στο αυτονόητο διάβημα της αναθεώρησης του συντάγματος για τα κεφάλαια που πρέπει και αναλίσκονται στις ΑΔΑ και άλλα τέτοια.
Γιατί επιμένουν να διατηρούν ένα κράτος μουλάδων και να θέτουν σε αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή ταυτότητα που λένε ότι διεκδικούν, μόνο και μόνο για λόγους ψηφοθηρίας.

Από σήμερα λοιπόν mes amis και πόρνη!



4 σχόλια:

- είπε...

:)

nikos10 είπε...

Ελένη μου,

από τον γνωστότερο των συνταγματολόγων ας μην περιμένουμε κάποια γενναία κίνηση. Είναι γνωστοί οι δεσμοί του με την Εκκλησία, όπως γνωστό είναι και το πόσο έχουν επηρεαστεί οι πολιτικές του ενέργειες από τους δεσμούς αυτούς. Όσον αφορά ειδικώς σε ζητήματα που, λόγω της αναμφισβήτητης προοδευτικότητάς του, άλλα θα περίμενε κανείς.

Θα ήθελα, όμως, να δω να τοποθετούνται επί του ζητήματος οι κύριοι Λοβέρδος, Παπαδημητρίου και Μποτόπουλος. Δεν έχω καμία αμφιβολία σχετικά με την εκ μέρους τους απόρριψη θέσεων όπως αυτή της ΔΙΣ ή της κυβέρνησης στο σύμφωνο συμβίωσης ετεροφυλόφιλων.

Στον κύριο Παυλόπουλο ας μην αναφερθώ καλύτερα. Κατά την άποψή μου, με τις ρυθμίσεις που έχει προωθήσει μέχρι σήμερα θα έπρεπε να έχει πάψει να χρησιμοποιεί (με περισπούδαστο ύφος) στις εγκυκλίους του τον τίτλο του καθηγητή.

Όσον αφορά την απόφαση της ΔΙΣ, φαντάσου τι μορφή θα είχε αν δεν ήταν επικεφαλής της ο Ιερώνυμος. Θέλω να πιστεύω ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν. Θα δείξει το μέλλον...

Meropi είπε...

Ελένη μου δεν το πιστεύω, έχουμε το ίδιο θέμα στις αναρτήσεις μας και εκφράζουμε περίπου τις ίδιες απόψεις.
Δεν χαρακτήρισε μόνο ο Ανθιμος πορνεία τις σχέσεις εκτός ορθόδοξου γάμου, αλλά όλη η ΔΙΣ. Η λέξη αυτή περιλαμβάνεται στο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου!!!
Έλεος πια Άγιοι Πατέρες!!

Unknown είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Νετπεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει χαμόγελο?

Νίκο το ζήτημα δεν είναι τα πρόσωπα. Είναι τόσο γενικό το πρόβλημα που νομίζω ότι τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία.

Μερόπη πράγματιυπάρχει σύμπλευση πλήρης!