ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μετά το Μπαλτάκο ο καιρός των "δικαστάκων"



  της Eλένης Tροβά - 2/4/2014
Ραγδαίες εξελίξεις σχετικα με τον κ. Τάκη Μπαλτάκο επιβάλουν την αναφορά στο μεγάλο αυτό Νομικό Νέο. Η Χρυσή Αυγή πέτυχε διάνα εξουδετερώνοντας τη δεξιά πλευρά της ΝΔ που θα την ανδρώσει πολιτικά ακόμη περισσότερο.
Οχι δεν είμαι ούτε Παναθηναϊκός ούτε φίλη του κ. Μπαλτάκου. Ολα αυτά τα χρόνια παρατηρούσα τη δράση του και το πόσο πρόσεχε να μην εκτεθεί. Τέτοια  γλώσσα με εκπλήσσει. Οπως με εκπλήσσει η συνομιλία με τον κ. Κασιδιάρη. Ομως αυτά έχει η πολιτική.
Πολιτικά πρώτα: θυμόμαστε την πολυετή προσπάθεια ενσωμάτωσης στη ΝΔ της ακροδεξιάς παράταξης όπως και αν κατά καιρούς ονομαζόταν. Το πρόβλημα είναι γνωστό και αλλοίωνε τόσο τους χριστιανοδημοκράτες, όσο και του φιλελεύθερους του κόμματος αυτού. Αλλοίωνε όμως και τους δεξιούς. Ο κ. Καρατζαφέρης μπόρεσε να επιτύχει ένα συγκερασμό που εν τέλει δικαίωση τον χαριτωμένο Αδωνι και τα συναφή.
Ομως ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι το ίδιο. Ο κ. Μπαλτάκος είναι ο Λιβάνης του Σαμαρά. Ο Παμπούκης του Παπανδρέου, κοκ. Ο κ. Μπαλτάκος είναι νομικός και γνωστός δικηγόρος, είναι σε νομικό πόστο της κυβέρνησης είναι ο ΓΓ της Κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει όπως γνωρίζει καλά, επειδή δεν εμπιστεύεται και πολύ κόσμο, τα βιογραφικά των συνεργατών του. Η κρίση αυτή είναι βαθύτατη και αναδεικνύει το θέμα της Χρυσής Αυγής σε μείζον και πέραν του χώρου που καλύπτει ιδεολογικά.
Η Χρυσή Αυγή μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και αυτό επιχειρεί σταδιακά να γκρεμίσει.
Τον ΓΓ της Κυβέρνησης της ΝΔ, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Πρωθυπουργό, τα δικαστήρια.
Για ποιό άλλο λόγο έδωσε το video στη δημοσιότητα?
Πολιτικά ο κ. Μπαλτάκος θα υποχρεωθεί μάλλον σε παραίτηση. Θα είναι μια μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής αυτή. Και μια μεγάλη ήττα της θεσμικής Δικαιοσύνης η οποία πρέπει να βασίζεται στην αξία των με ψαλιδισμένες αποδοχές "δικαστάκων".
Αυτοί και μόνον θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Πολιτικά τώρα καλό θα ήταν η δεξιά παράταξη να επαναπροσδιορισθεί. Οχι ότι δεν είναι επείγον να επαναπροσδιορισθεί το σοσιαλιστικό ας πούμε κόμμα, αλλά η καθυστέρηση για τη ΝΔ εγκυμονεί πραγματικούς κινδύνους.
Ρωτήστε όσους έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία!

Κατά τα λοιπά είμαστε στα χέρια της "θεούσας" "δεξιάς" και ηρωικής κατόπιν αυτών Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: