ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Μαύρος Πρόεδρος! Ασπρη Μέρα?


Ο συνάδελφος Μπάρακ Ο Μπάμα δεν μπορούσε παρά να βρεί τη θέση του στα Νομικά μας Νέα.


Δικηγόρος, συνταγματολόγος και αυτός υποψήφιος για λίγες ώρες ακόμη για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.Απόφοιτος του Χάρβαρντ, διδάκτων νομικής με magna cum laude ξυπνά μέσα μας αισθήματα αναγνωρίσιμης ταυτότητας.


Ελπίζοντας το πανέμορφο χρώμα του, που τόσα σημαίνει για πολλούς από εμάς από μόνο του, να μην αποτελέσει το άλλοθι για νέους βομβαρδισμούς και φρίκη!Ελπίζουμε η κορμοστασιά και η γοητεία του να μην σημάνουν διαφήμιση της πιό τιποτένιας όψης των ΗΠΑ.Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στον κόσμο και ανεξάρτητα απο οτιδήποτε θεωρούμε ότι ένας μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ήδη ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα.


Μπαράκ καλή επιτυχία και ας ελπίσουμε με αρκετό σκεπτικισμο΄να ξημερώσει μια άσπρη μέρα για τον κόσμο μετά την εκλογή σου!

8 σχόλια:

philos είπε...

Ευρηματικότατος τίτλος... αν και είπαμε... σοκολατί πρόεδρος... όχι μαύρος!
;))

Ελένη Τροβά είπε...

ΠΑΡΌΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ Μ'ΑΡΕΣΕΙ. ΑΣ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙς ΛΕΞΕΙΣ!

philos είπε...

Δεν φοβόμαστε τις λέξεις Ελένη και το ξέρεις.
Απλά σου υπενθυμισα τον μικρό Γιωργάκη!

Ελένη Τροβά είπε...

τέλειο Χρήστο, τέλειο! έχεις δίκαιο. πώς το ξέχασα....

fevis είπε...

Σήμερα έχει φοβερό πρόγραμμα στην τηλεόραση... Παναθηναϊκό και μετά αμερικάνικες εκλογές.... Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο?:-)
υ.γ. Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, αύριο ανοίγει μια καινούρια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία.. Μακάρι να είναι όσο λαμπρή την φαντάζονται όλοι όσοι υποστήριξαν τον Ομπάμα και την αλλαγή... Και εμείς μαζί τους...

Ελένη Τροβά είπε...

Eύη εγώ θα παρακολουθήσω τις αμερικάνικες εκλογές. Προηγουμένως θα πάω σε μια ομιλία ενός φίλου στο Ζάππειο και ενδιάμεσα όλο μετακόμιση... και κουβάλημα. Πάρε κανένα τηλέφωνο να σχολιάσουμε...

ΘΕΜΙΣΤΟΠΟΛΟΣ είπε...

* Ελευτεριά θα πει να μάχεσαι στη γης χωρίς ελπίδα! Νικος Καζαντζακης "Οδύσσεια"
Τουλαχιστον να ελπισουμε ...οτι θα αγωνιστεί ο νεος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΩΝ ΤΟΥ δικαίου
"Ι Have A Dream"
Εξ αλλου...Στις 23 Αυγούστου 1963 Ο Martin Luther King, Jr. (1929-1968)
εξεφώνησε μπροστά στο άγαλμα του Λίνκολ στην Ουάσιγκτον την περίφημη ομιλία του για την Ελευθερία: "Ι Have A Dream" (Έχω ένα όνειρο...).

Αν και το όνειρο του για τη συμφιλίωση μεταξύ μαύρων και λευκών μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί, οι ενέργειές του με ειρηνικό αλλά όχι παθητικό τρόπο δεν έμειναν χωρίς αποτέλεσμα. Ήδη το καλοκαίρι του 1963 ξεκίνησε μία επανάσταση, η οποία άλλαξε την όψη της Αμερικής. Περίπου σε 1000 πόλεις του νότου άνοιξαν τις πόρτες τους σε μαύρους και λευκούς χωρίς διάκριση χιλιάδες εστιατόρια, πάρκα, ξενοδοχεία και άλλα δημόσια κέντρα. Μετά τη δολοφονία του J.F. Kennendy, αυτή η κατάσταση επεκτάθηκε σ' ολόκληρη σχεδόν την χώρα, θεμελιωμένη σε νόμους, όπως π.χ. τον Εκλογικό Νόμο του 1965. Ο άνθρωπος του οποίου η συμβολή είναι αναντίρρητη ήταν ο King.

ΘΕΜΙΣΤΟΠΟΛΟΣ είπε...

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ..