ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

προς όλα τα "παλιόπαιδα"

Tα Νομικά Νέα εδώ και καιρό έχουν σωπάσει. Αρχικά γιατί μετακόμιζαν. Στη συνέχεια γιατί απλά δεν υπάρχουν λόγια.
Σήμερα τα Νομικά Νέα μιλούν ξανά από την οδό Μπουμπουλίνας 4 όπου βρίσκονται και μοιράζονται μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους αυτής της πολυκατοικίας του μεσοπολέμου τη γεύση της φωτιάς και των χημικών. Μας είδατε στην τηλεόραση, είμαστε οι… διπλανοί του "Πλαισίου".

Τα Νομικά Νέα σε καθαρά φιλικό επίπεδο έδωσαν το γραφείο τους στην οδό Μεθώνης για να στεγάσει το μπαζάρ των Δρόμων Ζωής το περασμένο σαββατοκύριακο. Του αγίου Νικολάου η Μεθώνης 75 ανήκε σε κάμποσα χαρούμενα παιδιά, μαυριδερά τα περισσότερα που χόρευαν μαζί με τα παιδιά όλων σας. Είχαν το πάρτυ τους όταν έφθασαν τα μαντάτα:

Ο Αλέξης πυροβολήθηκε δυό δρόμους πιο κάτω. Η πόλη καίγεται.
Μείναμε με τη Μάτα, τον Κώστα, το Γιώργο, την Τίνα, να φυγαδέψουμε τα παιδιά από τις φωτιές στο δρόμο που καιγόταν, μην ξέροντας πώς να δικαιολογήσουμε το τίμημα αυτής της πρωτοβουλίας.
Τους θαυμάσαμε όλους.
Τα παιδιά είναι καλά και σας διαβεβαιώνουμε ότι έφυγαν γελώντας και άφοβα.
Την άλλη μέρα 138 γενναίοι προσήλθαν στο μπαζάρ τους μέχρι να τους διώξουν και αυτούς τα δακρυγόνα και οι φωτιές φυσικά και οι εθελοντές ήταν εκεί. Ολοι και με χαμόγελο.

Οι Δρόμοι Ζωής παρόλα αυτά εμμένουν στην ελπίδα:

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, ή φανταστεί, το μπαζάρ των Δρόμων Ζωής, δεν λειτούργησε σχεδόν καθόλου την Κυριακή 7/12, λόγω της έκτακτης επικαιρότητας και των επεισοδίων που συνέβαιναν στο κέντρο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι αρκετά από τα προϊόντα που με τόση φροντίδα είχαμε ετοιμάσει, παρέμειναν αδιάθετα, πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε για μια ακόμη ημέρα το μπαζάρ μας στον κόσμο, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ αυτή τη φορά σε πολύ μικρότερη κλίμακα στο κέντρο επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής, Γαργηττίων 12 στο Γκάζι. Στο κέντρο επικοινωνίας μπορείτε να έρθετε πολύ εύκολα με το Μετρό (στάση Κεραμεικός- έξοδος Κωνσταντινουπόλεως). Συνημμένο θα βρείτε ένα χάρτη της περιοχής.

Ανάμεσα στα είδη που διαθέτουμε θα βρείτε : Χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ ένδυσης, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεριά, διακοσμητικά για το σπίτι, αλλά και αγνό μέλι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς και φίνο ξύδι αρωματισμένα με αρωματικά βότανα, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες εξαιρετικής έμπνευσης και ποιότητας, τουρσί, chutney, κρασιά εκλεκτά αλλά και υψηλής ποιότητας καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία, όλα σε λογικές τιμές και με εξαιρετική συσκευασία δώρου.

Σίγουροι ότι το κέντρο επικοινωνίας για τα παιδιά είναι ένας από τους λιγοστούς θύλακες ελπίδας που επιμένουν να ανατρέπουν το κατεστημένο προσφέροντας στα παιδιά αγάπη, υποστήριξη και ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης, ελπίζουμε στην στήριξη σας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Για τους Δρόμους Ζωής,

Τίνα Σταύρου
Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων
e-mail :
pr@dromoi-zois.gr


Εμείς τι άλλου να πούμε?

Για τον Αλέξη και τον Ιρφάν,
Για να μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο
Ας είμαστε όλοι εκεί.
Για να έχουν το δικαίωμα στη ζωή όλα τα παιδιά και όλα τα "παλιόπαιδα"
Εμείς αν και δικηγόροι, παραμένουμε "παλιόπαιδα" και θέλουμε τους συμπολίτες μας ζωντανούς και χαρούμενους και ζητάμε συγνώμη από όλους για όσα έγιναν. Φαινομενικά μόνο δεν φταίμε. Στην πραγματικότητα όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης.
Κάθε δικηγόρος σήμερα έχει ειδικούς λόγους να ντρέπεται και να θρηνεί.
Ας είναι!

1 σχόλιο:

Tina είπε...

Όλοι στους Δρόμους Ζωής νοιώθουμε ευγνώμονες για την προσφορά σας. Γνωρίζοντάς σας καλύτερα, σας νοιώσαμε δικούς μας. Σήμερα με αυτή σας την τοποθέτηση, μας κάνετε να νοιώθουμε οτι πράγματι βρεθήκαμε σ' ένα σπίτι "δικό μας" το Σαββατοκύριακο.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά στο καινούργιο γραφείο. όσο για το παλιό, νομίζω οτι για πολύ καιρό θα χτυπάει εκεί η καρδιά του πάρτυ των παιδιών και θα ακούγεται το "χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω".