ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Πρωτοχρονιάτιες Ευχές από τα Εξάρχεια!

Διαβάζω τελευταία πολλά για τα Εξάρχεια. Πολλά και διάφορα που δεν θέλω να σχολιάσω. Σήμερα το πρωί καθώς κατέβαινα την Τοσίτσα ένα παιδί στην ηλικία του Αλέξη έκανε πως πετούσε και τρέκλιζε ταυτόχρονα προς το Πολυτεχνείο. Γύρω του τα ΜΑΤ του Υπουργείου Πολιτισμού. Το παιδί πετούσε και σκουντουφλούσε διασχίζοντας τη Μπουμπουλίνας με κατεύθυνση το ιερό κτίριο ενώ κανείς δεν το πυροβόλησε. Λίγο μετά αγόρασε τη δόση του ελεύθερο να πεθάνει με την ησυχία του στο δρόμο. Η Τοσίτσα στον πεζόδρομο του Πολυτεχνείου ένας μεγάλος Αχέροντας. Τα ΜΑΤ το κοιτάζουν ανέκφραστα. Προχθές κάλεσαν μου είπαν το ΕΚΑΒ γιατί ένα άλλο παιδί είχε "πέσει" μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Και τελευταία στη Μεθώνης ένα άλλο παιδί "βρώμισε" μερικές μέρες πεθαμένο δίπλα στο σπίτι του αυτόχειρα Λαπαθιώτη. Πολλά πεθαμένα παιδιά στα Εξάρχεια. Αλλα στα γρήγορα με μία σφαίρα. Τα περισσότερα αργά αργά με ενέσεις και σκόνη. Ελεύθερα να πεθάνουν στη γειτονιά της προστατευόμενης πρέζας της δόσης που είναι δικαίωμα και για την οποία κανείς δεν διαμαρτύρεται. Τόσα κείμενα διάβασα αυτό τον καιρό. Σιωπή για τα ναρκωτικά. Σιωπή για τους εμπόρους. Σιωπή για τα παιδιά που κάθονται στα σκαλοπάτια μας και σβήνουν κάθε μέρα. Σιωπή για το ειδικό καθεστώς προστασίας και την αστυνομία που παραβλέπει επιμελώς τα ναρκωτικά. Την ειδικά επιλεγμένη. Την τυφλή αστυνομία.
Αν μπορούσα θα έριχνα μια μεγάλη μολότωφ γι'αυτά τα παιδιά που δεν προβληματίζουν κανέναν. Είναι να απορείς πώς ο ειδικός φρουρός πέτυχε τηνκαρδιά του παιδιού με τέτοια πολυετή τυφλότητα. Τόσες μολότωφ και ούτε λίγο φως!
Ας είναι ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους χαρά και ευτυχία. Να φέρει πριν από όλα κοινή λογική. Να φέρει οργή και απέχθεια για όλους τους άδικους θανάτους!
Τα Εξάρχεια είναι όμορφη γειτονιά. Αν ψάξεις για σπίτι είναι ακριβότερα από την Εκάλη. Και σπίτια βρίσκεις σπάνια. Οι παλιές μονοκατοικίες κοστίζουν κατά τους μεσίτες εκατομύρια. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι μνήμες και ιστορία. Μόνο ποδήλατο δεν μπορείς να κάνεις γιατί έχει ανηφόρες. Εχει νόστιμες φάτσες και γνώριμες φυσιογνωμίες. Φιλικά σκυλιά και γάτες. Εχει αρχαία αγάλματα στο Μουσείο να συντροφεύουν τους μισοπεθαμένους νέους στο ταξείδι τους.
Η δική μου ευχή μολότωφ θα ήταν ΟΧΙ άλλη ντρόγκα. ΟΧΙ άλλη προστασία. ΟΧΙ άλλη τυφλότητα.
Περνώντας για την Ευελπίδων κ. Εισαγγελεύ μεσημεράκι ελάτε από την Τοσίτσα να σας βοηθήσουμε να δείτε. Και σεις κύριε Υπουργέ Πολιτισμού φορέστε τα γιαλιά σας όταν έρχεστε στο γραφείο σας. Δείτε! Δείτε! δείτε παιδιά να πετούν ...να τρεκλίζουν ... να πέφτουν!
ευχές σε όλους για λιγότερη τυφλότητα!

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Τι φοβερές αλήθειες!!

Καλή Πρωτοχρονιά Ελένη!
Χρόνια Πολλά και ένα νέο έτος με κοινό νου όπως λες και με λίγη περισσότερη ελπίδα γι' αυτούς τους νέους των Εξαρχείων...

fevis είπε...

Καλή Χρονιά και από μένα αγαπημένη μου συμμαθήτρια.. Ο χρόνος που φεύγει μας ξανάφερε κοντά, εύχομαι λοιπόν ο επόμενος να μας δέσει ακόμη περισσότερο... Και βέβαια, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχεις υγεία, χαμόγελο, τύχη,επαγγελματική επιτυχία, προσωπική ηρεμία και πολλές, μα πάρα πολλές όμως, μολότοφ ευτυχίας που θα στοχεύουν κατευθείαν στο κέντρο της καρδιάς και της ζωής σου.... Φιλιά...

Unknown είπε...

ευχαριστω παιδιά! αυτό με τη μολότωφ πολύ μου άρεσε!

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για το μπλόγκ.