ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

2 λόγια για το DVD...

Ο φίλος μου ο e-lawyer με ενημέρωσε για την καμπάνια ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD που ομολογώ δεν είχα πάρει είδηση νωρίτερα. Βλέπεις ότι αφορά αυτή την ιστορία με αφήνει αδιάφορη. Χαριτολογώ καμιά φορά λέγοντας ότι το DVD ενθαρύνει τους χοντρούληδες, ότι για όλους υπάρχει ελπίδα μετά από αυτό... αλλά κυρίως λυπάμαι. Λυπάμαι για την λεγόμενη τριανταπεντάχρονη και τον τρόπο (τόσο κοινότυπο μα την αλήθεια) που βρήκε να διοριστεί. Κατά τα λοιπά δεν βλέπω τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και έχω να ασχοληθώ με τον κ. Αναστασιάδη από τον καιρό της Μαύρης Τρύπας. Και προφανώς ΔΕΝ θέλω και ΔΕΝ ενδιαφέρομαι να δω το DVD. Η γνώμη μου για τον τύπο και την τηλεόραση δεν είναι και η καλύτερη παρόλα αυτά δεν θα σκεπτόμουν ποτέ μηχανισμούς ελέγχου... Από τον καιρό μιας άλλης (καλή της ώρα...) γυμνόστηθης, εθίστηκε η Ελλάδα σε εικόνες πολιτικής πρόκλησης και σεξουαλικής απαξίωσης. Ισως η μπλογκόσφαιρα να είναι νεώτερη και να μην θυμάται το βρώμικο 89... τις απαρχές της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης και το ρόλο των εφημερίδων τότε. Ισως η μπλογκόσφαιρα να ξεκίνησε τον καιρό της "αγίας πρωθυπουργίας" Σημίτη που ο τύπος μετρούσε πτυχία και κύρος. Ηταν ο καιρός που μοιράζαμε το τρίτο ΚΠΣ... Και τα πτυχία είχαν μεγάλη αξία για τους πρωθυπουργούς.
Αλλά θα γυρίσω στο φίλο μου, το συνάδελφο και δεν θα μακρυγορήσω με κουβέντες σαραντάρηδων.
Λοιπόν ναι, ούτε θέλω ούτε με αφορά το DVD και η όλη συζήτηση. Και δεν είμαι καθόλου μα καθόλου ουδέτερη στο ζήτημα. Ούτε είναι τυχαία η ενασχόλησή μου με το Μιχάλη και τη Σλατζάνα αυτές τις μέρες (και οχι με τις τριανταπεντάχρονες). Τοποθετούμαι θετικά και επιλέγω αυτούς που αγωνίζονται, αυτούς που εργάζονται, αυτούς που καθαρίζουν σπίτια ή συνειδήσεις και δεν βρωμίζουν απολύτως τίποτε. Και αυτούς που σπουδάζουν. Και αυτούς που δημιουργούν.
Και η Σλατζάνα είναι 34 ετών. Δουλεύει και σπουδάζει. Αυτήν θέλω να δω και αυτήν θέλω να βλέπω. Σέβομαι τη Βαλεντίνα μας γιατί μας βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο και μεγαλώνει το παιδί της τίμια. ΑΛΛΑ....
δεν καταλαβαίνω το νόημα της καμπάνιας του αυτονόητου. Γιατί δηλαδή να δηλώσω το αυτονόητο? Μήπως έτσι το κάνω να φαίνεται εξαίρεση? Μήπως έτσι το κρατώ στην επικαιρότητα? Δεν θέλω πολλά μα την αλήθεια:

Δεν θέλω να βιάζονται ανήλικα. Δεν θέλω φόνους και ληστείες. Δεν θέλω κοινωνική ανασφάλεια. Δεν θέλω πολέμους.
Δεν θέλω να καίγονται τα δάση.
Δεν θέλω να πεθαίνουν παιδιά. Δεν θέλω να υπάρχει μόλυνση και πείνα.
Δεν θέλω να βασανίζονται ζώα.
Δεν θέλω να σκοτώνουμε. Δεν θέλω ...
Δεν θέλω να μας υποκλέπτουν τις συνομιλίες.
Δεν θέλω να απέχουμε από τις εκλογές 40% των ελλήνων
Δεν θέλω άθλια νοσοκομεία και αρρώστιες
Δεν θέλω ανέργους....Δεν θέλω να μας περνάνε για ηλίθιους
Δεν θέλω να δω κανένα dvd και δεν θέλω αυτού του επιπέδου την πολιτική ζωή...

Αλλά γιατί η καμπάνια του αυτονόητου... Γιατί τελευταία το αυτονόητο θεωρείται ως πολιτική θέση (δείτε και το σχετικό ρεύμα...). Δεν έχω αντίρρηση να το διαπιστώσω. Και να το δηλώσω αν απαιτείται. Ναι Βασίλη, υπό την έννοια αυτή το δηλώνω:

Προφανώς και ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟ DVD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aλλά να ξέρεις: το αυτονόητο είναι η αξιοπρέπεια, όχι η αναξιοπρέπεια, η αξιοκρατεία όχι ο νεποτισμός, η νομιμότητα όχι η παρανομία, η εντιμότητα όχι η διαφθορά...
Αυτή είναι η θέση μου και για τη θέση αυτή δεν έχω να κάνω καμία καμπάνια. Μόνο περιμένω. Και κοντά μου νομίζω περιμένουν πολλοί.
40% τουλάχιστον του ελληνικού λαού. Που δεν είναι απράγμονες, ούτε αχρείοι.
Ελπίζω να με κατάλαβες Βασίλη και φίλε μου e-lawyer.
Σε παρακαλώ λοιπόν να ξέρεις ότι δεν φοβάμαι να εκτεθώ καθόλου.
Εισπράττω άλλωστε το τίμημα επαρκώς γι'αυτό.



7 σχόλια:

e-Lawyer είπε...

Συμφωνώ με την άποψή σου, γιατί να πρέπει να συζητάμε σήμερα για τα αυτονόητα και τα ήδη εδραιωμένα προτάγματά μας.
Είναι πράγματι κρίμα να θέτουμε στη λογική των "πλειοψηφιών" παμπάλαιες ομοφωνίες.
Να, όμως, που χρειάζεται, όταν έρχεται ένας υπουργός και σε ένα βράδυ σου αλλάζει το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, προσβάλλοντας τον πυρήνα του δικαιώματος και την ευρωπαϊκή σύμβαση (συνολική εξαίρεση της εφαρμογής του ν.2472 από την Αστυνομία).
Να που και πάλι πρέπει να επικαλεστούμε το Σύνταγμα για να προστατευθούμε από μια ευκαιριακή πλειοψηφία που δεν είχε άλλο τρόπο να τιμωρήσει τον εαυτό της επειδή δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον παιδεραστη που αποφυλακίστηκε να βιάσει μια ανήλικη.
Το προ 2 μηνών αυτονόητο του τεκμηρίου της αθωότητας καταργήθηκε εν μία νυκτί - ο εισαγγελέας μπορεί πλέον με διάταξή του να δημοσιοποιεί ονόματα ακόμα και όσων διώκονται ποινικά, χωρίς να έχουν δικαστεί. Ακόμη κι όσων είναι προφυλακισμένοι και δεν κινδυνεύει κανείς από αυτούς.
Το αυτονόητο ότι είναι ευθύνη της αστυνομίας ή και άλλων που δεν προστάτευσαν αυτό το αθώο πλάσμα, έγινε περικοπή των δικαιωμάτων του συνόλου του πληθυσμού.
Αυτό, όπως και την αντίδραση των bloggers στο "δεν θέλω", δεν μπορώ να το προσπεράσω με απλή αγανάκτηση.

JustAnotherGoneOff είπε...

Κα Τροβά

Με αυτή τη λογική που ακολουθείτε προς το τέλος του σημειώματος, θα μπορούσατε να προσθέσετε επίσης "δεν θέλω η Αστυνομία να δείχνει συνεργός της ΧΑ". Αν δεν διαμαρτυρηθούμε ομαδικά για αυτόν τον ξεπεσμό, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Μου δίνετε την εντύπωση πως καταχωθήκατε στη ματαιότητα και την παθητικότητα, πως τίποτα δεν διορθώνεται όσο και να φωνάζουμε. Κι ερωτώ, τι μπορούμε τέλος πάντων να κάνουμε; Το θέμα του DVD δεν είναι σκέτο και το αυτό το DVD, αλλά μια υπόσκαψη της αισθητικής, της "δημοσιογραφίας", της δικαιοσύνης και του πολιτισμού. Αν εγώ συμμετέχω στην συγκεκριμένη καμπάνια το κάνω γιατί η δική μου ανοχή έχει φτάσει σε οριακό σημείο, βομβαρδίζομαι από παντού, από την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα ιστολόγια, τις ιδιωτικές συζητήσεις για το DVD. Ε όχι άλλο πια, τον ξετινάξαμε έναν άνθρωπο και τον παραδώσαμε βορά στα θηρία. Τι άλλο πρέπει να πάθει, να σπρωχτεί σε δεύτερη απόπειρα; Να ικανοποιήσουμε ποταπά γούστα και χαιρεκακίες ενός σημαντικού μέρους της "κοινής γνώμης";

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

JustAnotherGoneOff said...

Ε όχι άλλο πια, τον ξετινάξαμε έναν άνθρωπο και τον παραδώσαμε βορά στα θηρία. Τι άλλο πρέπει να πάθει, να σπρωχτεί σε δεύτερη απόπειρα; Να ικανοποιήσουμε ποταπά γούστα και χαιρεκακίες ενός σημαντικού μέρους της "κοινής γνώμης";

Καλωσορίσατε στο μπλογκ μας. φοβάμαι όμως ότι θα σας απογοητεύσω ακόμη περισσότερο! Παρότι δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω κακό στον κ. Ζαχόπουλο, ούτε τώρα ούτε ποτέ, διότι δεν τον γνωρίζω και δεν αιστάνθηκα ποτέ την ανάγκη να το πράξω.. θα αφήσω την μέριμνα για την υγεία και την τιμή του στον ίδιο και τους οικείους του. Εχει οικογένεια. Εχει και σημαντικούς φίλους. Τι να με κάνει εμένα αγαπητέ justanothergoneoff όταν έχει το πρωθυπουργικό ζεύγος στο πλευρό του τόσα χρόνια...
Εξάλλου και από νομικής απόψεως είναι υπερκαλυμμένος. Εχει νομίζω δικηγόρο τον κ. Λυκουρέζο. Του αρκεί.

Unknown είπε...

Αγαπητέ e-lawyer,
ας είναι. θα είχε όμως γούστο να ξεκινήσουν οι καμπάνιες αυτές με κάτι ποιο ενδιαφέρον. Οσο καιρό είμαστε στο συγκεκριμένο κουρμπέτι δεν θυμάμαι όμως να ζοριστήκαμε για το βιαστή της ανήλικης.Δεν ξέρω e-lawyer από όλη αυτή την ιστορία το μόνο θέμα στο οποίο θα συνέπταττα είναι στο να συνεφέρω τις πατριώτισσες 35χρονες να βρίσκουν δουλειά με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Γιατί αυτό που με τσαντίζει είναι ότι 35 χρόνια είναι πολλά για να ψάχνεις διορισμό. Ιδίως αν ήσουν καλή μαθήτρια. Η χώρα μας εδώ πρέπει να αντιδράσει και να αγανακτήσει. Η γενιά των 700 ευρώ και των αιώνιων εν αναμονή.

e-Lawyer είπε...

Οι καμπάνιες είναι "καταδικασμένες" να διεξάγονται με "επικοινωνιακούς" όρους, ενταγμένες στο πεδίο της τρέχουσας επικαιρότητας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πάντα τα παραδοσιακά μεγάλα προβλήματα όπως αυτά που αναφέρεις - να πρέπει άραγε να βιαστεί ένα παιδάκι για να κάνουμε εμείς τις αναλύσεις και τις παρεμβάσεις μας; Κρίμα και υποκρισία, χωρίς άλλο.
Είναι όμως και θέματα όπως η ιδιωτικότητα σε κόντρα με τη διαφάνεια που δεν κάναμε ποτέ έναν διάλογο - οι ταυτότητες, ο κορκολής και οι απαλλαγέντες από τη στράτευση απασχόλησαν μόνο νομικούς, δικαστήρια και κομματικές/πολιτικές αναλύσεις (ακόμα λένε λ.χ. ότι ο Σημίτης έχασε λόγω ταυτοτήτων). Οι πολίτες τι λένε; Γιατί, τελικά, στο όνομα αυτών γίνονται όλα πάντοτε.

Το κείμενό σου μου αρέσει γιατί ειναι απολύτως σύμφωνο με την ουσία του "αιτήματος", άσχετα αν διαφωνεί με την στρατηγική και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό μιας καμπάνιας. Γι' αυτό θα ήθελα να μου επιτρέψεις να μπει στο e-book με τα κείμενα όσων συμφωνούν με την ουσία , παρ'όλο που έχουν ενστάσεις με την κινητοποίηση. Δεν θα είσαι η μόνη, είναι κι αυτοί που "δεν θέλουν να δουν", αλλά θέλουν να "ακούσουν" τους διαλόγους, όπως και άλλοι που έχουν ενστάσεις αλλά συγκινούνται από το κεντρικό μήνυμα.

Unknown είπε...

η πρότασή σου με τιμά