ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

μία μέρα σαν όλες τις άλλες

Η σημερινή ημέρα (πέτρου και παύλου μεγάλη η χάρη τους) είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες.
η πόλη μας ξύπνησε γεμάτη δακρυγόνα και καπνούς
οι πολίτες με σκυμένα κεφάλια
οι νέοι σε απόγνωση και οι γέροι (επιτέλους να πω?) με ερωτηματικά... Ψηφοφορία στη Βουλή με δάκρυα Λαού!
η κ. Λαγκάρντ εκλέχθηκε χθες στο ΔΝΤ, ο Ντομινίκ όπου νάναι δικάζεται και λένε πως τον χωρίζει η καλή του (επιτέλους να πώ?)
ήσυχοι για την διεθνή εξουσία του χρήματος μπορούμε να ελπίζουμε ότι η κ. Λαγκάρντ θα μας σκεφθεί εκεί που θάχει τις χαρές της.
η βουλή μας ψηφίζει και μαθαίνω ότι η κ. Ελσα Παπαδημητρίου (όπως έχουν προαναγγείλει οι εφημερίδες) ψηφίζει και υποστηρίζει τον κ. Παπανδρέου ενώ η κ. Μπακογιάννη είναι παρούσα.
ο αρχιεπίσκοπος στηρίζει τους φιλόζωους και ζητά αναστολή πληστηριασμών για τους δανειολήπτες.Δεν έμαθα να προχωρεί σε λειτανίες όπως έπρατταν οι προκάτοχοί του οπότε και έψελναν σώσον κύριε τον Λαόν σου. Οχι ο θεός δεν προτίθεται να μας φυλάξει φαίνεται και ο αρχιεπίσκοπος απευθύνει επιστολές στον υπουργό Οικονομικών.
ο Υπουργός Οικονομικών μέσω twitter καλεί τους αγανακτησμένους σε διάλογο στο υπουργείο και όχι στις κάλπες όπου διαλέγεται συνήθως ο λαός με τους πολιτικούς του.

φυσικά αγαπητή μου συμμαθήτρια Δερίνα που σήμερα γιορτάζεις γενέθλια εναλλακτική δεν υπάρχει. και αν περπατάς στο Σύνταγμα με τη σκέψη στα τρία σου παιδιά και τη γενιά τους μην σκιάζεσαι. εσύ δουλεύεις καιέχεις μόνον ένα μικρό δανειάκι. εγώ κανένα. είμαστε προνομιούχοι από τότε που πρωτεύαμε στις πανελλήνιες. μικρή μειοψηφία που δεν διορίστηκε πουθενά και εργάζεται και σκέπτεται. Εσύ γιορτάζεις μόνον σήμερα. Και για σένα αξίζουν όλες οι χαρές. Ατομικά! κοινωνική χαρά δεν υπάρχει. Οσο για τα νομικά που με ρωτάς σου στέλνω θερμά χαιρετίσματα από την καρδιά της ανομίας.
όμως εσύ γιορτάζεις σήμερα γιατί σήμερα γεννήθηκες και ακόμη ζεις. με τρία παιδιά και ευθύνες, με επαγγελματισμό και αξία, με ξανθά όμορφα μαλιά και πολλές οδύνες από τη ζωή υπήρξες και θα υπάρχεις για τα μικρά αυτού του κόσμου.

σε όσους δεν γιορτάζουν σήμερα και είναι πάμπολλοι, προτείνω να ευχηθούν στη φίλη μου και τους ασήμαντους εαυτούς τους, αφήνοντας την πολιτική στους εθνικούς δεινόσαυρους, τον έρωτα στον Στρος Καν, το χρήμα στην κ. Λαγκάρντ και το Μεσοπρόθεσμο τους κ. Παπανδέου και Σαμαρά. η ιστορία έχει πολλές αναγνώσεις.
χρόνια πολλά λοιπόν,παρόλα αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: