ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ



του παρδαlaw - 25/8/2014
Μερικά χρόνια μετά την ίδρυση του μπλογκ Νομικά Νέα θύμωσα διαπιστώνοντας πόσοι σφετερίσθηκαν το όνομα που είχα επιλέξει και επιβάλει.
Παράπονο και πίκρα οδήγησανσε μία πράξη δημιουργίας, του πόρταλ, και σε μία νομική ενέργεια προς την ΕΕΤ που με εξέπληξε απορρίπτοντας το αίτημα καταχώρησης ως URL του ονόματός μου.
Παράλληλα ξεκίνησαν διάφορα δεινά με το θέμα αυτό που αφορούσαν τη ζωή μου.
Δεν πίστευα ότι το μικρό μου μπλογκ θα είχε τέτοιες επιδράσεις και πολεμική ούτε ότι θα αντιγραφόταν σε τέτοια έκταση ένα απλό όνομα (συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που εξέδωσε για λίγο ένα συνώνυμο ένθετο).
Σήμερα ο επιλέξας το ίδιο όνομα και URL δεν υπάρχει πιά και δεν ξέρω αν θα ξαναπροσπαθήσει.
Χωρίς δική μου προσπάθεια ή πάθος. Παρά την ΕΕΤ και τα ασφαλιστικά που έχασα καθώς αντιπρότειναν ότι χάνουν τα προς τον βίον αφού το έτερο πόρταλ έγινε και κερδοσκοπικό εκμεταλλευόμενο το όνομα που ανεβαίνει στη google πρώτο.
Εμαθα πολλά από αυτή την ιστορία.
Εμαθα και τι αξίζει ένα χόμπυ.
Εμαθα ότι η google δημιουργεί αξίες.
Γνώρισα τον κ. Σφακιανάκη για το facebook.
Τα Νομικά Νέα είναι κατοχυρωμένο σήμα για ηλεκτρονικά έντυπα από καιρό και φυσικά δεν επέλεξα το όνομα αυτό τότε πριν πολλά χρόνια γιατί ανεβαίνει ψηλά στα ψαχτήρια αλλά γιατί τα γράμματα που το συναπαρτίζουν είναι ίδια στο λατινικό και στο ελληνικό αλφάβητο. Παράλληλα πίστευα ότι κανένας δεν διαβάζει τα γραφόμενά μας. Ισως κανα δυό τυχαία. Δεν μέτρησα ποτέ τους αναγνώστες, τα like, τη φήμη.
Συνέχισα. Η κινέζικη παροιμία ισχύει: να κάθεσαι στην όχθη του ποταμού. Το πτώμα αυτού που σε έβλαψε αργά ή γρήγορα θα περάσει...
Τα Νομικά Νέα καλωσορίζουν τη νέα σεζόν με καλή διάθεση και φιλοσοφημένη στάση.
Ακόμη και όταν μοιάζει ότι χάνει κανείς ίσως να έχει κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: