ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Λαθραία τσιγάρα και ανομία

H είδηση

"Τραυματισμός αστυνομικών στα Εξάρχεια από διακινητές λαθραίων τσιγάρων

Επίθεση με πέτρες και λοστούς δέχτηκαν δύο αστυνομικοί από ομάδα αλλοδαπών διακινητών λαθραίων τσιγάρων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ξένιος Δίας» επί της οδού Στουρνάρη. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς την πλατεία Εξαρχείων.
Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος έχει κάταγμα στον πήχη του δεξιού χεριού και δεύτερος κάταγμα στην παλάμη και στον αντίχειρα του δεξιού χεριού.
Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Εξαρχείων."

Είναι καιρός που γκρινιάζουμε και σημειώνουμε το πρόβλημα.  Είναι καιρός που φοβόμαστε να περπατήσουμε στο δρόμο. Οι ξυλοδαρμοί είναι συνεχείς και καθημερινοί. Μοιάζει ασήμαντο το θέμα μέσα στο γενικό χαμό της ζωής μας. Τα λαθραία τσιγάρα όμως έχουν έναν έντονο συμβολισμό. Το κοινό για τον έλληνα αγαθό της νικοτίνης εδώ και ένα χρόνο διακινείται λαθραία αλλά ολοφάνερα.
Η ανομία χωρίς ντροπή ή προσχήματα.
Σήμερα τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί. Κάποτε θα πρέπει η επιβολή της τάξης στοιχειωδώς να γίνει πράξη. Χωρίς σπασμένα χέρια. Μόνον με μάτια ανοιχτά.
Οφείλω να πω πάντως ότι έγινε ένα βήμα σήμερα. Ενα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της λύσης. Γιατί και αυτό λίγο δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: