ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Εξάρχεια 2008: προσοχή μωρά στα σκουπίδια!!!

Εξάρχεια Φεβρουάριος 2008. Κρύο πολύ φέτος το χειμώνα.
Δουλεύουμε εδώ και καθημερινά καταναλώνουμε πολύ χαρτί. Πολύ σκουπίδι. Καμιά φορά, είχαμε το νου μας. Στα σκουπίδια έβρισκες γατάκια. Καλές κυρίες τα πήγαιναν στο Στρέφη. Εκεί τα τάιζαν με αποτέλεσμα στο λόφο να μεγαλώνουν κάτι πανέμορφα γατολιονταράκια ...χοντρουλά χοντρουλά.
Τώρα πιά βέβαια ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο. Η στείρωση στις οικόσιτες γάτες δεν επιτρέπει γατάκια στα σκουπίδια πολύ συχνά. Εχουν το νου τους οι γάτες. Στειρώσαμε και τους γάτους...
Τι περίεργο όμως!
Μάθαμε ότι χθες, είχε πολύ κρύο χθες μα την αλήθεια, σε κάδο σκουπιδιών βρέθηκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι.
Οι ντενεκέδες εδώ είναι γεμάτοι. Καφέ, εστιατόρια, δικηγόροι, όλοι πετάνε πράγματα.
Η τηλεόραση αυτές τις μέρες μας έφερε χαμπάρια άλλου τύπου. Μας είπε και για το μωρό.
Επέζησε λένε. Και βουρκωμένοι κοιτούν την τηλεόραση.
Και μεις? Εμείς εδώ στα Εξάρχεια αναρωτιόμαστε απόψε πώς να πλησιάσουμε τους κάδους. Τόσα και τόσα βράδυα ανυποψίαστοι πετούσαμε σκουπίδια.
Δεν πήγε ο νους μας.
Οχι σ'αυτό δεν πήγε ο νους μας. Να στήσουμε αυτί μήπως και κλαίει κανένα μωρό. Εκεί μέσα στον κάδο. Δικηγόροι, διαβάζαμε καταγγελίες για ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα. Εκεί που στα σκουπίδια βρίσκεις κοριτσάκια αν τύχει και το πρώτο και μόνο παιδί που επιτρέπεται δεν είναι αγόρι.
Για τα Εξάρχεια δεν μας είχαν πει τί ποτε.
Ισως κάπου εδώ να κρύβεται και η μάνα του μωρού. Ισως σε κάποιον άλλο κάδο. Να έχουμε λοιπόν το νου μας.
Κάνει πολύ κρύο όμως αυτές τις μέρες στο κέντρο της πόλης μας. Πού μυαλό να συνομιλεί κανείς με τους κάδους των σκουπιδιών.

1 σχόλιο:

Panagiotis Skouris είπε...

Ήταν πράγματι μια συγκλονιστική είδηση αυτή. Συγκλονιστική πραγματικά και όχι σαν και αυτές τις ειδήσεις του τελευταίου καιρού, τις οποίες η ειδησεογραφία παντός τύπου ανακυκλώνει και δε μας απαλλάσσει.

Όπως συγκλονιστική και αισιόδοξη ήταν η ιστορία ενός άλλου μωρού που γεννήθηκε στη χώρα μας. Αναφέρομαι στη νεαρή μητέρα από τη Σομαλία, η οποία στην ξενιτιά έφερε ως πρόσφυγα στον κόσμο το γιο της. Και εκεί συγκινηθήκαμε με το πώς έσπευσαν ορισμένοι συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν στο νεογέννητο και τη μάνα…