πώς να σχολιάσει κανείς το ζήτημα του βιασμού στην Ινδία που οδήγησε στο θάνατο μια γυναίκα και αναστάτωσε το νομικό σύστημα της μεγαλύτερης δημοκρατίας στον κόσμο πρωτοχρονιάτικα?
πώς να σχολιάσει κανείς ένα γεγονός σε μια χώρα που ακόμη καίνε τις γυναίκες?
πώς να σχολιάσει κανείς την αγανάκτηση για τη γυναίκα που χάνει τη ζωή της σε μια χώρα που τα θηλυκά έμβρυα θάβονται ζωντανά όπως και τα νεογνά?
είναι γνωστό ότι η γυναίκα παραμένει αμφισβητούμενο όν για τον κόσμο μας. τουλάχιστον σε επίπεδο στατιστικής σε διεθνή κλίματα. αναγκαστικά και ο άνδρας αφού αυτή τον φέρνει στον κόσμο. αναγκαστικά αλλά ποιός να το κατανοήσει αυτό?
τι είναι όμως αυτό το ον που βιάζεται και πεθαίνει χωρίς σημαντικές ενοχές ακόμη και σήμερα?
η γυναίκα, το μισό του κόσμου, το όν χωρίς πέος και τρίχωμα, το όν που δεν προσκυνά την εξουσία και τα σύμβολά της, η γυναίκα της ταπεινής πλευράς του κόσμου, η γυναίκα που δεν μετέχει στα δρώμενα, που απολύτεται πρώτη, που φταίει ευκολότερα, που όλες οι καταστροφές φέρουν το όνομά της. η γυναίκα που το δίκαιο θεωρεί ισότιμη αλλά όχι εντελώς. η γυναίκα που ξέρει ότι ο άνθρωπος είναι γένους αρσενικού και τα δικαιώματα ουδετέρου.
το δίκαιο αντιμετωπίζει το θήλυ ως υποκείμενό του και κοσμεί τις βιβλιοθήκες με διεθνείς συμβάσεις που στηρίζουν τα φεμινιστικά κτηθέντα δικαιώματα. το δίκαιο λέει πως η ισότητα έχει κατακτηθεί. ε σφάλει το δίκαιο. ονειρεύεται το δίκαιο ένα κόσμο που δεν υπάρχει. γιατί και το δίκαιο είναι ουδέτερο και διόλου θεόπνευστο. αντιγράφει τα κρατούντα σε πολιτισμένα μέρη επιρροής και νομίζει ότι ξέρει και αξίζει. νομίζει επίσης ότι εφαρμόζεται. νομίζει ότι ισχύει.
Μεγάλη απάτη το ισχύον δίκαιο. Μεγάλη καλλιτεχνία η αλήθεια του. Αλλά έτσι είμαστε οι νομικοί στο σύνολό μας: ιερείς ενός κανόνα χωρίς θεό, γνώστες γραφών μυστικών χωρίς νόημα, πιστοί σε υποθέσεις και απόψεις χωρίς κατανόηση, βιώνουμε φιλοσοφικά ερωτήματα για το δέον, το ορθό, το ηθικό, το ισχύον. Τη σύγκρουση ή τη σύνθεση ηθικής και δικαίου, την ουδετερότητα του δικαίου αντιμετωπίζουν πολλοί σημαντικοί επιστήμονες και παραγεμίζουν τα κεφάλια των νέων φοιτητών με απόψεις (τα ήδη κουρασμένα τους κεφάλια από τις εξετάσεις και τις φαντασιώσεις μεγαλείου που τους καλλιεργεί η κοινωνία αν τύχει και είναι άριστοι). Μετά έρχεται η ζωή και η λήθη.
ινδικός βιασμός είναι κάθε βιασμός που αφορά σε πιστεύω που δεν ισχύουν. σε γνώμες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. σε θέσεις που αφορούν φαντασιώσεις και υποθέσεις φαλακρών κεφαλών.
ινδικός βιασμός είναι κάθε στιγμή που νομίζουμε ότι ξέρουμε τι μας συμβαίνει και δικάζουμε ανάλογα, ενώ δεν ξέρουμε απολύτως τίποτε.
η νεκρή ινδή, σίγουρα κατά τους ινδουιστές βιώνει πλέον μία μετενσάρκωση και συνεχίζει το κάρμα της, σίγουρα κατά τους χριστιανούς παρηγορείται στην αγκαλιά του θεού που τη λυτρώνει και την ελευθερώνει, σίγουρα κατά τους μουσουλμάνους χορεύει ως ουρί του παραδείσου κοντά στο Μωάμεθ στο μεγάλο χαρέμι ασφαλών θυληκών του παραδείσου.
σίγουρα όλοι την έχουμε ξεχάσει όπως έσβησε μαζύ με το 2012 και αναμένουμε τα νέα της δίκης των δραστών. κάποιοι θα χαρούν με την βάναυση τιμωρία τους. κάποιοι πιστεύουν ότι η ποινή είναι η λύση.
για την ινδία μία γυναίκα λιγώτερη δεν σημαίνει πολλά. υπάρχουν θηλυκά και περισσεύουν. για την οικουμένη μια γυναίκα λιγώτερη μοιώνει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. για όλους εμάς το πένθος της απουσίας της ανεπαίσθητο.
τα Νομικά Νέα του 2013 θα αφορούν στους δράστες και την τύχη τους. Αρρενες θα αγωνιστούν για μικρότερη τιμωρία.
οι λοιποί θα παρακολουθούμε τα Νομικά Νέα του κόσμου με την πίστη ότι ξέρουμε το ορθό και το ηθικό και ότι το δίκαιο ισχύει: ΙΝΔΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ για την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (που είναι γένους θηλυκού φευ).