ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ευρωπαϊκή Εκφραση Money Show και το νόημα του διαλόγου


Αγαπητοί φίλοι.

Πέρσι, συμμετείχαμε για πρώτη φορά στις παράλληλες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Έκφρασης του Money Show μ'ενα ξεκάθαρο στόχο: να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο σ'ενα ζήτημα που μας απασχολούσε τόσο ως δικηγόρους όσο και ως πολίτες. Φέτος, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια συζήτηση για ένα θέμα παλιό αλλά και συνεχώς επίκαιρο: την Παιδεία. Ο τρόπος που η εθνική παιδεία επηρεάζει τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών και τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης αυτών των δύο αποτελούν κεφάλαια του δημόσιου διαλόγου που μόλις έχει ανοίξει υπό το πρίσμα της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Είναι μεγάλη μας τιμή που στην πρόσκλησή μας αυτή, ανταποκρίθηκαν καταξιωμένες προσωπικότητας: η Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, ο καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης, η καθηγήτρια κ.. Ισμήνη Κριάρη Κατράνη, ο διευθυντής του κολλεγίου Αθηνών κ. Σωκράτης Κουγέας, η κ. Ισαβέλλα Μονιούδη Οικονομολόγος – Ειδική Επιστήμων στον Συνήγορο του Πολίτη στον Κύκλο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Δημήτρης Ζέρβας Μαθηματικός, υπεύθυνος για τη δια βίου εκπαίδευση, και ύστατος αλλά όχι τελευταίος ο δημοσιογράφος της "Καθημερινής" κ. Τάκης Καμπύλης ως συντονιστής της συζήτησης. Θέλαμε να έχουμε μαζί μας παιδιά και ευχές γιορτινές. Θέλαμε για όλους χαρά και προσδοκίες. Είχαμε φέτος την τύχη εκτός από τη συμπαράσταση του φίλου Νίκου Γιαννή και της κ. Ανδρωνά από την Ευρωπαϊκή Έκφραση να έχουμε μαζί μας ως σύμβουλο επικοινωνίας και συνεργάτη τη φίλη κ. Βίβιαν Ευθυμιοπούλου για να επιτύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα τόσο για τους εισηγητές όσο και για την όλη εκδήλωση. Ήμασταν πανέτοιμοι και αισθανόμασταν γεμάτοι κέφι.
Τώρα είμαστε συντετριμμένοι και αμήχανοι. Πώς να μιλήσεις στα παιδιά… σ'αυτή τη συγκυρία…Πώς να κρυφτείς απ'τα παιδιά…
Εξαιτίας των τραγικών γεγονότων, μια συζήτηση για την Παιδεία κατέστη εξαιρετικά επίκαιρη. Όμως, οι συζητήσεις για να έχουν νόημα, πρέπει να γίνονται με νηφαλιότητα, σ' ένα περιβάλλον ηρεμίας και ειρήνης. Για το λόγο αυτό και υπό το βάρος λιγότερο των γεγονότων και περισσότερο της οδύνης που μας προκάλεσαν αποφασίσαμε να αναβάλλουμε τη συζήτηση για τις αρχές νέου χρόνου. Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον που επιδείξατε και την τιμή που μας κάνατε αλλά ο λόγος τώρα είναι στην ιστορία και οφείλουμε να κοντοσταθούμε και να την ακούσουμε.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε όταν αξιωθούμε να επανέλθουμε ο διάλογος και η ανταλλαγή ιδεών να δίνουν νόημα στα γεγονότα.

Ο Νέος Χρόνος ας μας βρει πιο ώριμους και με ελπίδες.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και τον καθένα ξεχωριστά από καρδιάς.

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Καλές γιορτές Ελένη!
Ένα ειρηνικό και καλύτερο νέο έτος εύχομαι!