ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Οταν έκλαψε ο θεός...

Την ιστορία της ομιλίας του Γιάλομ τη διαβάσαμε παντού καθώς και τις αναλύσεις της ως γεγονός και ως αιτιολογία. Πράγματι όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες απασχολήθηκαν σοβαρά με το φαινόμενο της μαζικής πρόσβασης στο Μέγαρο Μουσικής για να ακούσουν το διάσημο συγγραφέα με αφορμή τη συζήτηση για το βιβλίο του που αναφέρεται στο φόβο του θανάτου.
Εγώ ένα λόγο βλέπω ως κυριότερο για το γεγονός αυτό και απορώ που κανείς δεν τον επισήμανε ως τώρα. Πριν χρόνια όταν οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας ήταν ακόμη θεοί και έπεζαν γκολφ είχε γίνει γνωστή η διάσημη φράση του τότε θεού:
"Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο..."
Ολοι τότε γέλασαν. Κορόιδεψαν το θεό με την παλιά μασέλα που έξω από το Γκόλφ της Γλυφάδας έλεγε τέτοια πράγματα και θεώρησαν ότι έφταιγε μάλλον το Πασόκ για τις απόψεις του.
Ομως ο θεός δικαιώθηκε. Δικαιώνεται καθημερινά και η έλευση του Γιάλομ με τον σύμπαντα κόσμο παρόντα το βεβαιώνει. Ο θεός κοιτάζοντας τα γεγονότα από ψηλά (όπως θα το παρουσίαζε και ο Λάκης Λαζόπουλος) θα δάκρυζε με νόημα.
Ευκαιρία για το Γιάλομ να γράψει ένα νέο βιβλίο για το δάκρυ του θεού, επικειμένων και των προεδρικών εκλογών...

5 σχόλια:

Takis Konstantopoulos είπε...

Είναι προφανές ότι αν ρωτήσεις τους ενοίκους ενός φρενοκομείου αν είναι τρελοί, αυτοί θα γελάσουν. Γι´ αυτό ακριβώς το λόγο γέλασαν οι Έλληνες στο άκουσμα της ρήσης "είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο". Είναι απόλυτα λογικό!

gvam44 είπε...

Μακάρι η τρέλλα να ήταν το πρόβλημα διότι υπάρχει και ελπίδα θεραπείας. Φοβούμαι ότι το 60% αυτών που ψηφίζουν ιδιωτεύει, είναι δηλαδή idiotes. Και αυτό δεν θεραπεύεται !

gvam44 είπε...

Σχετικό με την τρελλή κατάσταση στην Ελλάδα είναι και η γιορτή της ανύπαρκτης Δημοκρατίας. Σχετική η επιστολή μου στον Πρόεδρο Κύριο Παπούλια.
Κύριε Πρόεδρε
Άκουσα προχθές τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να λέει: ‘’Ποτέ η λειτουργία του συντάγματος δεν μπορεί να είναι σε βάρος του εθνικού συμφέροντος’’ και δεν πίστευα στα αφτιά μου. Προς στιγμήν νόμισα ότι άκουγα διάγγελμα εκπρόσωπου πραξικοπηματιών που μόλις είχαν ανατρέψει την Κυβέρνηση.
Ο προσδιορισμός της επιδίωξης ενός κόμματος (των εκλογών) ως εθνικού συμφέροντος σε αντιδιαστολή με το Σύνταγμα δεν μπορεί παρά να είναι αποκύημα φασιστικής νοοτροπίας. Όπως φασισμός είναι και η καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, δραστηριότητα στην οποία έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις και τα 2 κόμματα ΄΄εξουσίας΄΄.
Είναι κωμικοτραγικό: αρέσκονται να αυτοπροσδιορίζονται σαν εξουσίας διότι περιγράφεται έτσι καλλίτερα και η θλιβερή κατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα σήμερα. Όπου ο ΥΠΕΧΩΔΕ λέει στο ραδιόφωνο (τον άκουσα και αυτόν με τα ίδια μου τα αφτιά) ότι το πρόβλημα του Ασωπού λύθηκε ! Μετά δε μερικές ημέρες επιτροπή της Βουλής να επισκέπτεται τον Ασωπό αφού την προηγουμένη η ΕΥΔΑΠ είχε στείλει εκατομμύρια κυβικά καθαρό νερό για να τον ξεπλύνει !
Κύριε Πρόεδρε, στις 23 Ιουλίου δεν έχομε δικαίωμα να γιορτάσομε παρά μόνο την πτώση της χούντας.
Μια γιορτή ΄΄Δημοκρατίας΄΄ θα αποτελούσε μια ακόμη ύβρη στην έννοια της, ύβρη προς αυτούς που θυσιάστηκαν στο όνομά της.
Κύριε Πρόεδρε, παραιτηθήτε από την συνέχιση του διασυρμού Της από τους πολιτικούς της ΄έξουσίας΄΄.

Takis Konstantopoulos είπε...

Σας εχουμε χάσει από το μπλογκ, το οποίο ελέγχω από καιρού εις καιρό αλλά ποτέ δεν βλέπω τίποτα καινούργιο. Ελπίζω όλα να είναι καλά.... -ΤΚ

gvam44 είπε...

Τι να πεις ?
Ο λαός άγεται και φέρεται και όχι μόνο στην Ελλάδα !
Έγινε και πάλι η πλύση εγκεφάλων, με επιστημονικό τρόπο βέβαια.
Μέχρι και την Κυριακή των εκλογών το πρωί η Κα Χούκλη με τους άλλους συνεργούς-δημοσιογράφους μίλαγαν πως θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία, υποβάλλοντας έτσι την υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ, διότι ο μέσος ψηφοφόρος δεν θα μπορούσε να σκεφθεί σαν πιθανά αυτοδύναμο παρά το ΠΑΣΟΚ μετά και την προεργασία των δημοσκόπων!
Αφού είχε προηγηθεί επί εβδομάδες και η σχετική επιστημονική δημοσκοπική έμμεση υποβολή της επιλογής μεταξύ των ''δύο υποψήφιων πρωθυπουργών'' όπως έλεγε και η Κα Χούκλη.
Πριν 9 μήνες δημιουργήθηκε από μη επαγγελατίες πολιτικούς, αλλά σκεπτόμενους ανθρώπους το κόμμα ''Δημοκρατικοί''.
Μας ψήφισαν 7.000 Έλληνες σίγουρα για αυτό που εκφράζομε και όχι γιατί είμαστε γωστοί σταρ κάποιου media. Και συνεχίζομε για την Ελλάδα που θα αφήσομε στα παιδιά μας http://www.dimokratikoi.gr