ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Vivodi και οικογενειακές υποθέσεις!

Κάθε δικηγόρος ξέρει ότι μια οικογενειάκή υπόθεση είναι ο μεγαλύτερος μπελάς τον οποίο και δεν μπορεί να αποφύγει!
Οταν μου τηλεφώνησε η μητέρα μου για το ακόλουθο θέμα αναστέναξα:
-Παιδί μου, μου λέει, πριν από 10 μήνες με πήρε τηλέφωνο στο σπίτι βράδυ η κ. Χ (επωνύμως) και μου μίλησε για ώρα. Μου είπε ότι μπορώ να τηλφωνώ και να κουβεντιάζω τζάμπα! της είπα εν τάξει... αλλά μετά χάθηκε. Πέρασαν μήνες και αποφάσισα να με ... ξεγράψει.
-Δηλαδή μαμά, αναρωτήθηκε πού "σε έγραψε¨? η καλή αυτή κυρία?
- Δεν ξέρω παιδί μου, της Vivodi ήταν λέει και θα τηλεφωνούσα δωρεάν...
-Μάλιστα... και τώρα?
_ Να παιδί μου επειδή δεν μου βγαίνει η κυρία αυτή στο τηλέφωνο στείλε σε παρακαλώ ένα φαξ να με ξαγράψουνε... Ετσι μου είπαν να κάνω.
Εστειλα το φαξ με το κείμενο που της είχαν υπαγορεύσει. Η μητέρα μου από την επομένη ημέρα δεν είχε ολωσδιόλου τηλέφωνο! και φυσικά εγώ ένα μεγάλο πρόβλημα.
Οπως αντιλαμβάνεσθε η Vivodi με τηλεφωνικό ψηστήρι κατάφερε να κερδίσει ένα πελάτη τον οποίο όμως στη συνέχεια ξέχασε στο συρτάρι επειδή δεν μπορεί να τον συνδέσει με το δίκτυο.
Οταν ο πελάτης απέσυρε την αίτηση που υφαρπάχθηκε κατ'αυτό τον τρόπο, του έκοψε τη σύνδεση με τον ΟΤΕ και επιφυλάχθηκε να τον συνδέσει ...με Κάιρο.
Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το τηλέφωνο που η εταιρία αυτή "έκοψε" δεν ανήκε στη μητέρα μου αλλά στο αποβιώσαντα προ οκταετίας πατέρα μου. Την τηλεφωνική αίτηση υπέγραφε ο νεκρός...
Ο ΟΤΕ έδειξε κατανόηση. Η ΕΕΕΤ ομοίως. Η Vivodi όμως απαίτησε την ανάσταση του νεκρού!
Η ιστορία διευθετήθηκε σε ένα περίπου μήνα, κάτι που θεωρήθηκε ρεκόρ διότι η ιστορία είναι πολύ συνηθισμένη στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ και συνήθως διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες.
Η μαμά μου πριν το τέλος του 2008 είχε τηλέφωνο που λειτουργούσε χωρίς να έχει ποτέ μα ποτέ συνδεθεί με το δίκτυο της Vivodi.
Ο πατέρας μου δεν αναστήθηκε φυσικά και κρίμα δηλαδή διότι θα έσπαγε πλάκα διότι θα τους έριχνε και τα γνωστά δικηγορικά σιχτηρίσματα...
Η υπόθεση αυτή λύθηκε διότί κινηθήκαμε νομικά και μόνον με τα εργαλεία της επιστήμης μας ενώ στο ισόγειο της εταιρίας πολλοί συνάνθρωποί μας χτυπιούνται με ειδικούς ιδιωτικούς φρουρούς απελπισμένοι. Ετυχε η μαμά μου να έχει οικογένεια δικηγόρων που σκαμπάζουν από τηλεπικοινωνιακά. Και η εταιρία θα φάει τα πρόστιμά της για τις παράνομες πράξεις που έκανε ...
Η υπόθεση δεν είναι όμως μόνο γι'αυτό το λόγο οικογενειακή.
Οικογένειά μας είναι και η πατρίδα μας. Η πατρίδα μας που το να αποκτήσεις τηλέφωνο αξίωνε μέχρι πρότεινος πολυετή αναμονή και ΜΕΣΟΝ.
Χθες μάλιστα μου εξομολογήθηκε μια πελάτης που συγκινήθηκε ερχόμενη στην οδό Μπουμπουλίνας στη μνήμη των πέτρινων χρόνων της χούντας όπου ήταν φυλακή στον νυν Υπουργείο Πολιτισμού, ότι μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας ένα ρουσφέτι ζήτησε όταν της πρόσφεραν διάφορα για την αντιστασιακή της δράση: ένα τηλέφωνο γιατί είχε παιδιά και...!
Αλλο τίποτε η κυρία αυτή δεν δέχθηκε. Οι άλλοι όμως δέχθηκαν. Και δέχονται μέχρι σήμερα τα παιδιά της χώρας αργομισθίες και συντάξεις για εκμαυλισμό. Εκείνη πτοήθηκε μόνον στο τηλέφωνο.
Οταν κάποτε σκεφθείτε τη "διαπλοκή" θυμώσετε με όσους κατηγορούνται για διαπλεκόμενους στις τηλεπικοινωνίες και μείνετε χωρίς τηλέφωνο επειδή η κάθε Vivodi σας δουλεύει να θυμάστε τις εκλεκτικές συγγένειες! να θυμάστε ότι το πρόβλημα είναι οικογενειακό και εθνικό. Γιατί το εθνικό είναι και οικογενειακό.
Ευτυχώς όμως εμείς οικογενειακώς δεν "συνταξιοδοτηθήκαμε" και έτσι η μάνα μου δίδαξε στο παιδί της να παλεύει με τα όπλα της επιστήμης και της λογικής οπότε το τηλέφωνό της επιτέλους λειτουργεί και πάλι. Από τη μεγάλη μου οικογένεια κληρονόμησα μόνον τη μοναξιά και την απορία. Από τη μικρή το θυμό, την αγωνιστικότητα και το σαρκασμό. Διότι εν κατακλείδι άσχετοι είναι όλοι αφού πίστεψαν ότι από τη βλακεία και την αδηφαγία τους θα αναστήσουν τον αποβιώσαντα πατέρα μου από το έτος 2000.

1 σχόλιο:

fevis είπε...

Εμ... Δεν ήξερε και η Vivodi που έμπλεκε... Ας πρόσεχε...:-)Φιλιά πολλά και στην μαμά....