ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Τριβιζάς Ευγένιος, Εγκληματολόγος και παραμυθάς!

Από τη σημερινή Ελευθεροτυπίαhttp://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=15278392 :
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ συγγραφέας, εγκληματολόγος
«Το σχολείο πρέπει να καλλιεργεί και τη φαντασία»
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
«Οι εξουσίες φοβούνται το δυναμισμό της φαντασίας επειδή οι ασκούντες πολιτική, θρησκευτική ή όποια άλλη εξουσία επιθυμούν διακαώς να τη διαιωνίζουν και ανάγουν τη σταθερότητα σε υπέρτατη αξία. Τότε μόνο αισθάνονται ασφαλείς, όταν όλα είναι καθορισμένα, ταξινομημένα και αυστηρά οροθετημένα. Εκλαμβάνουν το "εν δυνάμει" της φαντασίας και τις εκπλήξεις τις οποίες επιφυλάσσει ως επικίνδυνη απειλή και έχουν κάθε συμφέρον να τη θέτουν υπό διωγμόν. Με αυτό τον τρόπο όμως ανακόπτουν, καθυστερούν ή ακόμα και ματαιώνουν την πρόοδο. Ο μεγαλύτερος εχθρός της φαντασίας είναι η αποδοχή του κατεστημένου». Ο Ευγένιος Τριβιζάς, συγγραφέας και καθηγητής Συγκριτικής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας, μιλά για διπλωματία, φαντασία, παραμύθια, ακόμη και για βιοχημεία. Για όλα δηλαδή".
Το μπλογκ πιστό στην ανάδειξη των νομικών με ενδιαφέρουσα προσωπικότητα δεν μπορεί παρά να επισημάνει τον καλό εγκληματολόγο και να ομολογήσει ότι συχνά τον ζηλεύει και τον καμαρώνει.
Θεωρούμε πολύ σημαντικό σήμερα, ημέρα ενάρξεως των πανελληνίων εξετάσεων, να είχαμε την άποψή του για το μέλλον των νέων νομικών! Κρίμα που οι δρόμοι μας δεν συναντήθηκαν μέχρι σήμερα ώστε να μπορούσαμε να του δίναμε το λόγο.
Καλή τύχη λοιπόν σε όλα τα παιδιά που γράφουν!
Καλή τύχη σε όλους τους μελλοντικούς συναδέλφους όπου και αν φοιτήσουν! Και με την ολόψυχη ευχή να κρατούν στην ψυχή τους όταν με το καλό μεγαλώσουν και γίνουν σπουδαίοι νομικοί χώρο για παραμύθια.
Περισσότερη καλή τύχη σε όσους δεν επιτύχουν στις πανελλήνιες. Σε αυτούς θα χρειασθεί τώρα σθένος και φαντασία. Στους άλλους αργότερα.
Επίσης θα θέλαμε με την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι το γεγονός και μόνον ότι προβάλλονται τέτοιες προσωπικότητες γι'αυτό που προβάλλονται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας (καθώς πραγματικά κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει ποιός πραγματικά είναι ο σερβιριζόμενος κάθε φορά αστέρας) αποτελεί σημαντικό λόγο να πιστεύει κανείς ότι η κοινωνία ομορφαίνει. Και τα ιδανικά, όπως ενσωματώνονται σε ανθρώπινες φιγούρες, γίνονται πολύ μα πολύ συναρπαστικά. Αλλοτε ένας σπουδαίος νομικός στην καλύτερη περίπτωση να ήταν αντιστασιακός και στη συνέχεια να διεκδικούσε πολιτικό ρόλο. Σίγουρα θα φορούσε γραβάτα και θα πόζαρε στη βιβλιοθήκη του λυπημένος για τη φωτογράφιση. Σήμερα όμως όχι! Σήμερα επιτρέπεται να ποζάρει ένας καλός και αναγνωρισμένος νομικός με ένα παπάκι και να αστειεύεται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ!
Ας τα βλέπουν άλλοι νομικοί πολυτεχνίτες που μας κάνουν άθελά τους να γελάμε με τα κατορθώματά τους!

3 σχόλια:

Meropi είπε...

Δεν ήξερα ότι ο Τριβιζάς είναι εγκληματολόγος. Μπράβο του!!!

marianaonice είπε...

Ελένη μου
ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ με τον αγαπημένο σου σύντροφο!
Ό,τι ποθείς καλή μου στη ζωή σου!!
Με τις αναρτήσεις σου όλο και μαθαίνω πράγματα που δεν ξέρω.
Να είσαι καλά!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Ναι πράγματι ο Τριβιζάς είναι εγκληματολόγος....