ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μανιτάκης και Βενιζέλος μαζύ !

 


Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η νέα κυβέρνηση αλλά και το ενδεχόμενο να συνυπήρχαν οι Βενιζέλος και Μανιτάκης προκαλεί ρίγη. Είναι γνωστό ότι οι ακαδημαϊκές έχθρες γεμίζουν βιβλία και στολίζουν βραδιές. Και αυτή είναι μία από τις γνωστές. Η ξαφνική ανάδειξη του ομότιμου κ. Μανιτάκη σε πολιτικό ρόλο όμως αποτελεί ξάφνιασμα για τον Ευάγγελο του Αριστοτελείου.
Μια έχθρα που κρατεί δεκαετίες και που για χάρη της το δημόσιο δίκαιο δεν έπαθε απολύτως τίποτε (φυσικά) αφού δεν είναι επιστημονική, αλλά εντελώς προσωπική. Η ποδοσφαιρική όψη της νομικής επιστήμης δεν είναι άγνωστη στους παροικούντες. Η εξέλιξη όμως αυτή είναι νόστιμη.
Η ανθρώπινη μοίρα είναι παράξενη: Με καλαματιανό Πρωθυπουργό ο καλαματιανός Προκόπης δεν ακούγεται. Ολοι πιά σκεπτόμαστε τη δύναμή του (τη φυσική ρώμη δηλαδή) με δέος. 
Στους κύκλους των θεσσαλονικιών τα υπουργεία κλαίνε.Ο Χρυσόγονος τι θα πράξει? Είδα και το Λοβέρδο το πρωί στην Ιπποκράτους με μωβ μπλουζάκι μεγαλοπαρασκευής.
Αλήθεια η νομική μας επιστήμη και ιδίως το δημόσιο δίκαιο έδωσε σημαντικό μέρος του σύγχρονου πολιτικού κεφαλαίου με ότι αυτό περιλαμβάνει. Περιμένουμε λοιπόν τα νομικά παραλειπόμενα με αγωνία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: