ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Προεκλογικές νομικές αυτοκτονίες

Η κοινή δήλωση των  στην Καθημερινή της Τετάρτης, του  Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή,   του πρόεδρου του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης,   και του προέδρου το Δικαστηρίου της ΕΕ καθώς και η ακροαματική διαδικασία στο μισθοδικείο των δικαστών που θίγονται από το Μνημόνιο δεν είναι έκπληξη!
Χρέη και κακομοιριά επιβάλλουν να ξεχρεώνουμε στους πάσης φύσεως δανειστές μας τα χρεωστούμενα υπο το πρόσχημα του σεβασμού των θεσμών ή της θεσμικής ανεξαρτησίας και των λοιπών αρχών που εκάστοτε επικαλούνται. 
Και αν μεν κανείς χρωστά το δάνειο για το σπιτάκι που του πήρανε και αυτοκτονεί γίνεται ένας ακόμη μικρός ήρωας των καιρών. 
Αν όμως ξεχρεώνει χάρες και παροχές σε θεσμικό επίπεδο και αυτοκτονεί γίνεται κλόουν ενός δράματος που παίζεται στην πλάτη άλλων. Ακόμη και αν νομίζει ότι εκφράζει απόψεις και θέσεις "για το καλό των αφρόνων ψηφοφόρων".Τίποτε το μεμπτό ίσως αν η κοινή δήλωση γινόταν ένα μήνα πριν. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές όμως ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται.
Οσο για τους μισθούς των δικαστών ας αναρωτηθούν για τους λόγους που οδήγησαν την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών σε ειδικό μισθοδικείο. Ας κατανοήσουν έτσι γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου τη βοηθεία του Μνημονίου νομοθέτησε την περικοπή των διακοπών τους αν δεν εργάζονται επαρκώς και την περικοπή των μισθών τους αν δεν "γράφουν τα μαθήματά τους σαν καλά παιδιά που είναι".
Πράγματι ο κ. Σόιμπλε μεταξύ των άλλων που έχει πει είναι ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι κρίση elite.  Προφανώς έχει ίδια αντίληψη.
Πονάει να διαβάζεις καθημερινά για τόσες αυτοκτονίες. Ακόμη και αν γίνονται υπό την ελπίδα Παπαδημοποιήσεως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: