ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ξαγρυπνώντας με τον Ανθιμο!

Η παρέλαση Thessaloniki Pride 2015 έγινε αφορμή για εκδηλώσεις θρησκευτικού χαρακτήρα ιδίως για αγρυπνίες που ανακοινώθηκαν δημόσια θυμίζοντας την αγρυπνία της Αλωσης.

Είναι αλήθεια Σεβασμιώτατε τόσο τρομερός αυτός ο εχθρός σας που θα παρελάσει στην πόλη σας?

Είναι τόσο επικίνδυνος που θα αξιωθείτε να επιστρατεύσετε τους άγρυπνους πιστούς "ακάθιστους" φοβάμαι κατά των παρδαλών που θα ξεχυθούν στους δρόμους με αίτημα το Σεβασμό?

Aπό το Σκάι μαθαίνουμε ότι:

Σε ανακοίνωσή του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζει πως με λύπη και ανησυχία η Ιερά Μητρόπολη είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει πάλι τη «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων».

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως θα πρέπει οι πολίτες να απομακρύνουν τα παιδιά τους και τους εαυτούς τους από «τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις», ενώ οι πιστοί καλούνται σε βραδινή αγρυπνία.

Ακόμη περισσότερο παράδοξο φαίνεται το αίτημα των οργανωτών για το δικαίωμα στο γάμο, θεσμό που ούτε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας πλέον δεν υποστηρίζει περιοριζόμενος σε ένα σύμφωνο συμβίωσης και καμαρώνοντας τα παιδάκια του χωρίς τη "βούλα".
 
Ο Ανθιμος βρήκε και πάλι ευκαιρία να απασχολήσει τα ΜΜΕ και  οι οργανωτές να βιαστούν να συνάψουν γάμους! 
 
Προσωπικά δεν έχω τίποτε με τη θρησκευτική αγρυπνία που είναι και αυτή όσο αναγκαία είναι η παρέλαση για τη γκέι κοινότητα, για τους πιστούς της. Ο καθείς παρευλαύνει με τον τρόπο του και με τα σύμβολά του. Εκεί που ο Ανθιμος εκπίπτει είναι στους χαρακτηρισμούς των "άλλων" ως αξιοκατάκριτων ... Αντίθετα με το δόγμα και τη διδασκαλία της εκκλησία που ωθεί στο  να αγαπάμε αλλήλους χωρίς να διακρίνει τους ομοφυλόφιλους ολωσδιόλου.
Αυτό πάλι που με προβληματίζει με την πολύχρωμη ελευθερία της γκέι κοινότητας είναι ο ζήλος για το γάμο που είναι πιά όσο ξεπερασμένος είναι και ο αγρυπνών Ανθιμος.
Κράτει παιδιά μήπως του χρόνου ξαγρυπνήσετε παρέα του πριν  το γάμο που θα σας τελέσει!
Η ποθούμενη ελευθερία είτε των θεών είτε των κοινωνικών οντοτήτων που πρεσβεύουν την εναλλακτικότητα, όπως είναι και η θρησκείες (σε ιστορική προβολή φυσικά) από τις κατεστημένες θέσεις, αξιώνει  τη δυνατότητα της αποδοχής του άλλου χωρίς όρους και χωρίς κανόνες. Είτε ο άλλος είναι ο γκέι ή ο τρανσ, είτε είναι ο Ανθιμος. Ομως κολλάμε όλοι στους κανόνες, τις ομάδες και τις ομαδικές επιβεβαιώσεις που παρέχουν οι πορείες και οι αγρυπνίες αλλά και οι θεσμοί.
Μοιάζει απίστευτο για κάποιον στην  ηλικία μου ότι το γκέι κίνημα θα έφθανε σήμερα να διεκδικεί το γάμο ως αναγκαίο 
Μοιάζει απίστευτο για την ορθόδοξη εκκλησία που χρόνια πίσω καλούσε τους πιστούς της να προσέλθουν με τα σκουλαρίκια τους να ξορκίζει τον άλλο δημόσια χωρίς δέος μόνο και μόνο για να τραβήξει τα ΜΜΕ.
Αγαπηθείτε αδελφοί εν ειρήνη, στη Σαλονίκη όλοι αντάμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: