ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ- ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ 2

Πέρασε η προηγούμενη εβδομάδα χωρίς απάντηση στο ερώτημα πώς ξαφνικά θυμήθηκε το κράτος ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν δηλώνει πόθεν έσχες  τόσα έτη πλέον αργότερα. Πράγματι κάθε φορά που ανακοινώνεται κάτι προφανές ο συνειδητός πολίτης οφείλει να αναρωτιέται: γιατί τώρα? και γιατί αυτόν?

Η Χρυσή Αυγή υπήρχε χρόνια, κάποια στιγμή με αφορμή το Φύσσα ενόχλησε. Πριν καθόλου...
Ενόχλησε βάναυσα και θεσμικά. Ο τύπος αηδίασε. Και τώρα έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης. 
Θα δικάσει το προφανές. Επί έτη προφανές δηλαδή. Ομως το δικάζει τώρα.

Ο κ. Καρατζαφέρης είναι εδώ και έτη ένας  πολύ πλούσιος άνθρωπος και αποτελεσματικός στα δρώμενά του με συμπάθειες παντού.
Εξαίφνης έγινε ζήτημα το πόθεν έσχες του που είναι πρόδηλο ότι είναι γνωστό εδώ και χρόνια ως θέμα.

Σήμερα το πρωί είδα τον κ. Μπαλτάκο που συνάντησα πριν πολλά χρόνια στο γραφείο Λυκουρέζου  για μια απίθανη υπόθεση trust του γραφείου Κουταλίδη να ανακοινώνει ότι ζητά Ρίζες και να απαγγέλλει Ρίτσο. Στρατός και κλήρος στο πλευρό του για να καλύψει το δεξιό χώρο μια και η ΝΔ έγινε κεντρώο κόμμα πιά. 

Ετσι κατανόησα ότι η σκούπα καθαρίζει το χώρο της εξουσίας παντοιοτρόπως για να προκύψει πρόσθεση που θα επιτρέψει τη διατήρηση της εξουσίας με παράλληλο ξετύναγμα των ΑΝΕΛ. 
Δεν λογάριασα την πρόσθεση για να βεβαιωθώ καθώς στο νου μου είχα άλλες σκοτούρες. Ομως ταράχθηκα σκεπτόμενη ότι  η εξουσία εφαρμόζει το νόμο ενόψει  συσχετισμών.

Λυπήθηκα τους καταδίκους που σαπίζουν στις φυλακές, πόνεσα τους φονιάδες και τα κλεφτρόνια που τιμωρήθηκαν για τα συνήθη εγκλήματα τα οποία σε τελευταία ανάλυση δεν έβλαψαν και τόσους πολλούς όσο έβλαψε η διαφθορά της εξουσίας και η απόδοση δικαιοσύνης ενόψει σκοπιμοτήτων.

Πόσο μελάνι δεν χύθηκε για το Βασικό Μέτοχο και τα ασυμβίβαστα του κ. Βενιζέλου που προασπιζόταν τη διαφάνεια, όταν ο επιστήθιος φίλος του ανενδοίαστα δίκαζε ως δικαστής την Ελληνική Δημοκρατία (και την καταδίκασε) για την υπόθεση της Cosmote  στην οποία προήδρευε όταν αυτή παρανομούσε? Φυσικά μιλώ για την υπόθεση C- 396-7/99.  Σκέφθηκε κανείς το ασυβίβαστο αυτό ποτέ? Διαπίστωσε ίσως την προσεκτική παράλειψη της θητείας στην Cosmote του τότε δικαστή στο ΔΕΕ  από το βιογραφικό του? Ποτέ και κανείς. Ούτε όταν δίκασε το Μακεδονικό Μετρό υπέρ του οποίου γνωμοδοτούσε υπήρξε θέμα (για τον ίδιο... φυσικά). Ούτε καν όταν προήδρευε και προεδρεύει του ΚΔΕΟΔ που συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση για θέματα δημοσίων συμβάσεων και ενισχύσεων ετέθη ζήτημα ασυμβιβάστου αφού  ο ίδιος δικάζει την ελληνική δημοκρατία για τα ίδια θέματα. Αν όμως ξαφνικά χρειασθεί κάποιος να ανασύρει τα ζητήματα αυτά από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τα πρόσωπα θα καραρρεύσουν σε ολίγα δευτερόλεπτα σαν χάρτινοι πύργοι και η δικαιοσύνη θα σηκώσει τα μανίκια.

Ολα αυτά για λίγη πρόσθεση μέχρι να βρεθεί το καλό 180. Το 180 που θα λυτρώσει προσωρινά την κατανομή της εξουσίας και θα διατηρήσει το status quo.

Κρίμα για τη δικαιοσύνη και το νόμο να τυγχάνει τέτοιας μεταχείρησης. Κρίμα για την Ιστορία να θυμάται το σφάλμα και την αδικία για λόγους προσθέσεως. Κρίμα στους μηχανισμούς πάταξης της διαφθοράς και τη Διεθνή Διαφάνεια που ευαγγελίζονται το Πόθεν Εσχες και την αιτιολόγηση της περιουσίας των ασκούντων εξουσία. Κρίμα να θυμόμαστε το νόμο για τέτοιους χυδαίους λόγους.

Αύριο φυσικά θα πάω στο δημοψήφισμα και θα ψηφίσω ΟΧΙ για όποιον ενδιαφέρεται. Διαφωνώ με τον ΚΠΟΛΔ τον πολύπαθο όπως τροποποιείται, διαφωνώ πάντως και με την λογική της αποχής που κάνει το δικαστικό σύστημα να δυσλειτουργεί χάνοντας κάθε επαφή με το χρόνο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: