ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΥΙΟΘΕΣΙΑ: ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ

Απο την ιστοσελίδα της Βουλής παρακολουθώ την σε εκκερμότητα από μήνες πρόταση νόμου για την υιοθεσία που ακολούθησε τον πολυδιαφημισμένο νόμου του τότε υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη. Είναι γεγονός ότι προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού του θεσμού με μοναδικούς βασικούς ευνοούμενους τα παιδιά των ιδρυμάτων κυρίως ο υπουργός της νέας δημοκρατίας κ. Σαλμάς είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στον καιρό του είχαν μεταφερθεί εγκαταλελειμένα βρέφη από νοσοκομεία σε "κατάλληλα ιδρύματα" όπου και κατά πάσα πιθανόητα παραμένουν. Η πρόταση νόμου ολοκληρώνει μία προσπάθεια για την οποία όταν γινόταν γράφθηκαν πολλά.
Στο μεταξύ εξαρθρώθηκαν κυκλώματα εμπορίας βρεφών αλλά και πολλά άλλα δεν εξαρθρώθηκαν. Στο μεταξύ παιδιά που τυχαίνει να έχω γνωρίσει περιμένουν αβοήθητα θεσμικά μία λύση σε έναν παράλογο εγκλεισμό σε ιδρύματα ενώ εκατοντάδες οικογένειες επιθυμούν να υιοθετήσουν παιδιά στη χώρα. Η χώρα είναι σε κρίση θα μου πεις. Τι νόημα έχει να μιλάμε για τέτοια θέματα. Μόνον σε τέτοιους καιρούς υπάρχει λόγος για στοιχειώδη αφύπνιση. Στο τέλος τέλος δεν κοστίζει τίποτε περισσότερο από μια σύγκρουση με τα κυκλώματα. Ποιός πολιτικός δεν θα ήθελε τη δόξα? Τώρα μόνον η κ. Αποστολάκη πέρασε σε διαβούλευση τις αναγκαίες από διεθνείς μας δεσμεύσεις διατάξεις για τα αδέσποτα. Μήπως ήρθε καιρός να σκεφθούμε και τα παιδιά των ανθρώπων ?

Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης μήπως ήρθε η ώρα να αδράξετε την ευκαιρία?

Κύρις Λοβέρδο, μήπως ήρθε η ώρα να επιδείξετε τις επιστημονικές σας καταβολές και τις πολιτικές σας ευαισθησίες?

ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ τίποτε στον προϋπολογισμό. Πολιτικά θα γίνεται συμπαθέστατοι και ίσως ίσως μάλιστα μαζέψετε και ψηφαλάκια!

Κύριε Πρωθυπουργέ μήπως η πίεση από blogs φαίνεται να μελετάτε βοηθήσει? τα παιδιά αξίζουν το ενδιαφέρον κάποιων και θα μπορούσατε να αφιερώσετε μία προσπάθεια για αυτά όπως κάνατε (ορθότατα) για τις διαφημιστικές πινακίδες.

Ο κ. Σαλμάς τον οποίο ούτε γνωρίζω ούτε ποτέ συνάντησα έκανε ένα πρώτο βήμα. Επανεξετάστε την αναδοχή. Τελειώνετε με την υιοθεσία. Αποφασίστε επιτέλους ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ! Δείτε την οικογένεια με το σύγχρονό της πρόσωπο. Και οι γκει είναι καλοί γονείς. Και οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι μια χαρά οικογένειες. Οσο για τα παιδιά των ιδρυμάτων μπορεί ο καθένας να βεβαιώσει ότι είναι αστέρια. Προϊόντα φυσικής επιλογής, με αντοχές και ιστορία εκφράζουν την παρούσα πραγματικότητα καλύτερα από οποιοδήποτε παιδί εργαστηρίου το οποίο απλά κατοχυρώνει την ψευδαίσθηση για φυσική συνέχεια και αθανασία. Επιπλέον αντέχουν σε κρίσεις! θα μπορούσαν πολλά να σας πουν για το πώς κανείς επιβιώνει σε καιρούς χαλεπούς.

Μήπως τελικά η Τρόικα θα πρέπει να διεκδικήσει τη θέσπιση ενός τέτοιου νόμου για το καλό όλων μας?

Εσείς?

Δεν υπάρχουν σχόλια: