ΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

NOMIKΑ ΝΕΑ LAW BLOG

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Υποθαλάσσια Σήραγγα Θεσσαλονίκης

Το ζήτημα της υποθαλάσσιας σήραγγας Θεσσαλονίκης έχει απασχολήσει τη μπλογκόσφαιρα εδώ και μήνες. Ειδικές ιστοσελίδες που μπορεί κανείς εύκολα να συμβουλευθεί πραγματεύονται τον προβληματισμό των συντακτών των σχετικών μπλογκ με πάθος και ζήλο. Πρόσφατα με αφορμή και την πρόσκληση στην δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας διαφόρων μπλόγκερς αφιερώματα των εφημερίδων αναφέρθηκαν στον ακτιβισμό των αντιπάλων της Υποθαλάσσιας Σήραγγας που γίνεται έντονα σε επίπεδο διαδικτύου.
Δυστυχώς όμως μονόπλευρα!

Το παρόν σημείωμα δεν στοχεύει να τοποθετηθεί συνολικά για το ζήτημα, τούτο άλλωστε θα ήταν αντίθετο στην επαγγελματική μας δεοντολογία καθώς είμαστε οι νομικοί σύμβουλοι του συγκεκριμένου Εργου, με συνέπεια να μην μας είναι επιτρεπτό ούτε να το κρίνουμε, ούτε να το εκθειάσουμε. Κάνοντας όμως έρευνα εκτενή στα δημοσιεύματα που υπάρχουν διαπιστώσαμε ότι είναι εντυπωσιακός ο μονόπλευρος χαρακτήρας τους και η ενημέρωση που είναι αρκετά περιορισμένη.
Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αξίζει να συνυπάρχει με την σφαιρική πληροφόρηση όμως. Είναι αρχή της βιωσιμότητας η συνολική θεώρηση.
Καθώς λοιπόν από 1ης αυγούστου του 2007 μπορούμε να μιλούμε για πλήρη θέση σε εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων των μερών κατά τη σύμβαση που υπογράφθηκε και κυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων (τα κείμενα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της Βουλής και στου Εθνικού Τυπογραφείου και στου Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ) καθώς συντελέσθηκε η Εναρξη Παραχώρησης κατά τις συμβατικές προβλέψεις, μη εκκρεμούσης καμίας προσωρινής διαταγής ή αναστολής αφού αυτές έχουν απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα πρέπει ο κάθε ενεργός και συνειδητοποιημένος πολίτης να ενημερωθεί.
Να μάθει την πραγματικότητα και να προασπισθεί τα συμφέροντά του.
Να διεκδικήσει με ορθολογισμό και με περίσκεψη.
Ετσι, ώστε αν αυτό το έργο εν τέλει προχωρήσει και εκτελεσθεί να κοστίσει όσο προβλέπεται και όχι όσο εφιαλτικά θα μπορούσε να μας προαναγγείλλει κανείς.
Διότι πολλές φορές (όπως πολλά άλλα έργα το απέδειξαν) η διαφωνία η όψιμη και ο φανατισμός εκτός από το να κρατάνε τα αίματα αναμένα και να ευνοούν τις πολιτικές βλέψεις διαφόρων, κοστίζουν στον ελληνικό λαό υπέρμετρα.
Ο ελληνικός λαός δια των εκπροσώπων του αποφάσισε ομόφωνα.
Ας μην το πληρώσει το έργο αυτό στο δεκαπλάσιο λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: